ранни записвания дубай - виж оферта

Информация за Дубай

ЕКСКУРЗИЯ ДУБАЙ

Територията на Обединени Арабски Емирства се намира в североизточната част на Арабския полуостров, по крайбрежието на Персийския залив. По форма тя напомня рог на носорог. На юг и на запад ОАЕ граничи със Саудитска Арабия, на изток с Оман. На север, отделен с Персийския залив, се намира Иран, а на запад, само на 50 км - Катар. ОАЕ се състои от седем емирства: Абу-Даби, Аджман, Дубай, Фуджейра, Рас-ел-Хайма, Шарджа и Ум-ел-Кайвайн. Емирство Абу-Даби заема 85 % от площта на цялото ОАЕ, площта на най-малкото - Аджман - е само 250 кв. км. Слънцето грее тук 360 дни в годината. Плажовете са пясъчни и полегати. Високият сезон е с продължителност 9 месеца.


Региони


Дубай - град


Днес космополитният Дубай е смятан за град-феномен. Това е най-посещаваното емирство, което е станало главна туристическа зона в Близкия изток. Туристите са привлечени от безоблачното небе, златните пясъци по плажовете, топлото море с полегатия бряг, високото ниво на обслужване, изобилието на развлечения за възрастни и деца, а също невиждания избор на стоки в магазините и на пазара. Абу-Даби е столица на Обединените Арабски Емирства, политически и административен център на страната и резиденция на президента. Територията на емирство Абу-Даби заема повече от 70 % от общата площ на Обединените Арабски Емирства, а 95 % от петролните запаси на страната принадлежат на Абу-Даби. Към емирствата се отнасят също така и 200 острова, опасващи Арабския полуостров и града-оазис Ал-Айн.


Джумейра


Джумейра (Jumeirah) - това е зона за отдих, където са съсредоточени най-престижните плажни курорти в Дубай. Тук можете да се любувате на знаменития хотел-платноходка Burj Al Arab, да се разхождате по търговско-развлекателния комплекс «Сук Мадинат» с множество бутици, ресторанти, кафенета, да посетите джамията Джумейра - класически образец на арабската архитектура. Тези, които са отседнали в градски хотел, могат да отидат на уредения общински плаж Джумейра-Бийч-Парк с такси или с обществен транспорт. Водната шир на този залив е идеалното място за всички видове водни спортове, както за сърфинг, така и за джетове или водни ски. На Джумейра е построен знаменитият аквапарк „Уайлд Вади” с атракциони за възрастни и деца. От брега в дълбочината на залива се разпростира поразяващият въображението изкуствен остров Палма-Джумейра, върху „клоновете” на който са разположени жилищни комплекси и петзвездни хотели. Тук се намира новият, оборудван по последна дума на техниката аквапарк „Аквавенчър”.


Джебел Али


Районът Джебел Али заема част от крайбрежието на югозапад от Джумейра. До летището са 45 км, а до центъра на града 40 минути път с кола. Обширна територия с разкошен зелен масив тук заема плажният комплекс Джебел Али Голф Ризорт и Спа 5*, където има голф-клуб, яхт-клуб, конюшни и поле за конни разходки. Наблизо има клуб за стрелци и любителски картинг. Най-близкият до курорта търговски център - Ибн Батута - се намира на 20 минути с кола. В съседство с курорта, от плажната линия Джебел Али „израства” насипения остров Палма Джебел Али, върху който се планира да се построят 28 хотела. Най-голямата в света Свободна Икономическа Зона също се намира в Джебел Али.


Шарджа


Това е третото по големина от общо седемте емирства, влизащи в състава на ОАЕ и единственото от тях разположено едновременно на две крайбрежия. Брегът на Персийския залив заема столицата на емирството - град Шарджа, а крайбрежието на Индийския океан селищата Калба, Кор-Факан и Даба-ел-Хасн. Шарджа граничи с Дубай, Аджман и Фуджейра. Ландшафтът на емирството варира от безкрайни оранжеви пустини с живописни зелени оазиси до планинските вериги на крайбрежните територии. Крайбрежието на Шарджа покрай Персийския залив е заето от плажни комплекси.


Фуджейра


Емирство Фуджейра е разположено на брега на Индийския океан. Високите назъбени планини Хаджар, заемащи значителна територия, се редуват с живописните долини, а дълбоките клисури и пясъчните плажове правят Фуджейра извънредно привлекателен за туризъм. Кораловите рифове и чистото море всяка година привличат любителите на подводното плуване от целия свят в международните дайвинг-центрове на емирството. Редица разкошни курорти на Фуджейра заемат бреговата линия далеч от градската суета - между Диба и Кор-Факан. Гостите на тези хотели могат да направят екскурзия в живописното селище Мусандам - „Земя на фиордите”, която принадлежи на султана на Оман. Престоят в хотелите на Фуджейра е подходящ за тези, които наистина обичат природата, уединението и спокойния семеен отдих.


Аджман


Емирство Аджман се намира на крайбрежието на Персийския залив, на 8 км северно от Шарджа. Това е най-малкото емирство от седемте: негова площ е само 260 кв. км. Освен самият град Аджман, емирството владее още два анклава на сушата - Манама и Масфут. Княжеството не разполага с петролни запаси, но пък за сметка на това на негова територия се намират минерални извори, осигуряващи с питейна вода всички страни от Персийския залив. Това, което отличава Аджман от другите емирства е свободната продажба на алкохолни напитки на немюсюлмани. Тук с разбиране се отнасят към туристите, които не си представят почивката без алкохол.


Рас-ал-Хайма


Най-северното от седемте емирства се намира по дължината на Персийския залив до границата с Оман, която минава по планинския хребет. При влизане в емирство Рас-ал-Хайма пред погледа изникват палмови горички с обширни водоеми, чисто море и великолепните Хаджарски планини. Покрай крайбрежната зона на Рас-ал-Хайма са разположени разкошни плажни курорти. В югоизточната част на емирството, в планинското градче Хат, са намерени горещи извори и сега хиляди туристи идват в балнеологичния курорт Хат-Спринг, за да се насладят на целебните бани и да възвърнат доброто си здраве.


Ал Айн


На 170 км от столицата, на границата с Оман, е разположен оазисът Ал Айн. Намиращ се в предпланинската местност на хребета Джебел-Хафит, това малко градче тъне в зеленина. Из целия град могат да се видят старинни кули и фортове. В най-големия от тях, форт Джахили, се провеждат концерти на класическа музика под открито небе. Тук се намира музеят по археология и история, а също къщата, в която се е родил шейх Заед - първият президент на ОАЕ. Ал Айн е известен с най-голямата в целия Близък изток зоологическа градина. Върху огромната му територия са събрани животни и птици, обитаващи азиатския континент, Африка и Австралия.


Дубай-Палм Джумейра


Палм Джумейра - осмото чудо на света - представлява изкуствен остров, уникален проект, в който са се реализирали всички най-смели мечти на инженерите. Островът е построен във формата на палма, състояща се от ствол и 17 клона, като върху всеки от тях се намират частни къщи и вили, апартаменти и офиси. С помощта на тунел островът е свързан с „месечината” (бариера, която обикаля и защитава „Палмата”) върху която са намират петзвездните хотели: Atlantis The Palm, Zabeel Saray, Rixos The Palm, One & Only The Palm и проекти на други хотели.


След кацане на летище Дубай, Абу-Даби


След кацане на летище Дубай, Абу-даби следвайте стъпка по стъпка инструкциите:


1. Преминете сканиране на очната ретина (представя се паспорт, копие на електронната виза).


2. Минете през паспортния контрол (покажете паспорт, виза).


3. Вземете багажа си от лентовия транспортер, до който върху електронното табло ще бъде изписан номера на Вашия полет.


4. Излезте от сградата на летището. Ще Ви посрещне представител на TEZ TOUR, облечен в униформено облекло (жълта риза със синя вратовръзка, син панталон/пола) с папка на TEZ TOUR.


5. Научете номера на вашия автобус за трансфера. За целта дайте ваучера си (1 екземпляр) на представителя на TEZ TOUR.


6. Вземете от гида информационния плик с телефонния номер на хотелския гид, часа на срещата с него в хотела и бележки за страната.


7. Отидете на паркинга, намерете вашия автобус за трансфера към хотела (номера на автобусите са посочени на предното им стъкло), представете се на представителя на TEZ TOUR, който съпровожда автобуса, поставете багажа си в багажното отделение на автобуса.


8. Нашите представители са облечени в жълти ризи със сини вратовръзки и сини панталони/поли.


9. Внимателно изслушайте информацията, която съпровождащият (трансфермен) ще Ви съобщи по пътя за хотела. Той ще Ви информира и за часа на срещата с хотелския гид.


Информация за хотелите в Дубай


1. Отидете на рецепцията. Там ще Ви дадат регистрационен картон.


2. Попълнете регистрационния картон на английски език.


3. Дайте попълнения картон, ваучер (1 екземпляр), паспорт (паспортът ще Ви върнат, след като направят ксерокопие; уточнете на рецепцията, кога ще можете да вземете паспорта си) на администратора.


4. Почакайте да ви настанят. Настаняването в хотела става в 14:00 ч. Ако искате да се настаните в стаята по-рано от посочения час, е необходимо да резервирате стая с едно денонощие по-рано от датата на пристигането си (например, Вие кацате в ОАЕ в 5 сутринта на 10 септември и за да не чакате настаняване до 14 часа, Вие можете да резервирате стаята не от 10 септември, а от 09 септември. В този случай ще Ви настанят в стаята веднага като пристигнете в хотела). При настаняването ще Ви дадат ключове от стаята.


5. След настаняване в стаята се запознайте с предоставената от хотела информация. Обърнете внимание на това кои услуги са платени и на какви цени са (обичайно, информацията се намира в папка, която лежи на масата или нощното шкафче).


В деня на заминаване стаите се освобождават до 12:00 ч. Преди посочения час предайте ключовете на рецепцията.


Багажът си можете да оставите в стаята за багаж на хотела.


За да се избегнат различни усложнения, молим, да не закъснявате и да бъдете готови за трансфера в посоченото време.


•Допълнително легло за дете се заявява по желание срещу заплащане


•Хотелите в ОАЭ не гарантират свързани стаи при резервация. Такива стаи се предоставят само в случай на наличност при настаняване.


Ако хотелът има собствен басейн или плаж, хавлиите, шезлонгите и чадърите винаги са безплатни за гостите на хотела.


Системата All Inclusive има смисъл само в хотелите в емирствата Фуджейра и Рас Ел Хайм. В хотелите в Дубай, Абу Даби и Шарджа този пансион не е популярен, тъй като гостите прекарват голяма част от времето извън територията на хотела и имат достъп до многобройните ресторанти и закусвални в града.


Вратите на хотелите са отворени за всички гости на ОАЕ –туристите могат свободно да посещават ресторантите, кафенетата и нощните клубове на всеки хотел. В някои от ресторантите на луксозни хотели (като например, в ресторантите на хотел Бурж Ал Араб или Атлантис) е необходимо да се направи предварителна резервация – посредством гида на ТЕЗ ТУР, рецепцията на хотела, в който сте настанени или самостоятелно по телефона.


Депозит: почти всички хотели изисква депозит при настаняване. Сумата за депозит зависи от броя нощувки, типа пансион и категорията на хотела. Например, в 5* хотел на плажа, тя може да достигне до 270 долара на нощувка със закуска (ВВ), а в градски тип хотел в Шарджа – 50 долара за целия престой. Депозитът може да се заплати в брой – в долари, евро или в местна валута. Може да се блокира определена сума от кредитната карта. Остатъкът от неизползваната сума на депозита се възстановява в дирхами, които могат да се обменят на летището.


Отказът за заплащане на депозит е възможен. За целта е необходимо да помолите хотела да ви прехвърли по системата Cash Basis, при която от стаята се изнася мини-бара и се изключва международната телефонна линия, а гостите са длъжни да се разплащат веднага след ползване на избрана услуга.


Гидове: За разлика от Турция и Египет, в ОАЕ най-интересното е концентрирано извън пределите на хотела, затова туристите никога не се задържат по територията на комплекса. Много от тях се връщат късно (шопингът в Дубай продължава до 23 ч., клубовете и ресторантите работят до 3 ч.) По тази причина срещите с туристите се провеждат основно преди закуска / обяд или непосредствено след това – в съответствие с графика указан на информационното табло в хотела. На него ще откриете телефонния номер на дежурния гид в офиса, който ще ви окаже съдействие или ще ви информира за екскурзиите.


Пристигане на летище Дубай, Абу-Даби за излитане


1. Гидът ще Ви изпрати до гишетата за регистрация и ще остане там, за да помогне на всички туристи при регистрацията.


2. Преминете чек-ин гишетата (покажва се паспорт и билет).


3. Предайте багажа си на гишето за регистрация.


4. Вземете бордната си карта. Обърнете внимание на номера на изхода и часа за качване на борда на самолета (на бордната карта изходът е обозначен с думата „GATE”, а часът - „TІME”).


5. Минете паспортния контрол (покажете паспорт, копие на електронната виза).


6. Отидете в залата за заминаващи пътници и изчакайте обявяването на вашия самолет.


Полезна информация за Дубай


Лекарства : Преди пътуването си подгответе своеобразна аптечка за първа помощ, която ще Ви помогне при леки неразположения, ще икономиса времето ви за търсене на нужните лекарствени средства и ще помогне да избегнете проблемите при общуването на чужд език; освен това, повечето лекарства в различните страни могат да имат други наименования.


Препоръчваме да носите:


болкоуспокояващи и лекарства за сърдечно-съдови заболявания;


лекарства за стомашни проблеми / киселини;


препарати срещу гадене и прилошаване в транспортно средство;


средства срещу ухапване на насекоми;


превързочни материали;


водоустойчив лейкопласт;


презервативи;


капки за очи;


слънце предпазни лосиони и средства за поддържане на кожата след пребиваване на слънце. В първите дни на почивката настоятелно Ви препоръчваме използването им.


Виза: Българските граждани пътуват до Дубай с предварително издадена и заплатена виза, като процедурата отнема 7 работни дни.


Време: Зимата – 2 часа напред, спрямо България, а лятото 1 час, тъй като в Емиратите няма преход от зимно към лятно време.


Почивни дни: В четвъртък и петък държавните институции са затворени. Почивен ден в офисите на частните компании е петък. В банките четвъртък е половин работен ден (до 12:00 ч.) Магазините, търговските центрове и центровете за забавления и развлечения работят без почивни дни.


Валута: Местната валута на ОАЕ е дирхам. 1 дирхам = 100 филси. В Емирствата можете да пазарувате стоки плащайки в щатски долари или дирхами (AED- Arab Emirates Dirham). Разплащанията във валутата на ОАЕ не само са по-удобни, но и по-изгодни. Можете да купите местни пари във всеки обменен пункт, но в центъра на града курсът е по-изгоден, от колкото при обмяна в хотела. 1 щатски долар е равен на 3,66 дирхама. Обикновено, банките са отворени от 08:00 ч. до 13:00 ч. от събота до сряда. Някои работят и от 16:00 ч. до 18:30 ч. В четвъртък банките са отворени от 08:00 ч. до 12:00 ч. Обменните пунктове са отворени от 08:30 ч. до 13:00 ч. и от 16:30 ч. до 20:30 ч.


Магазини: Широкият избор на стоки и достъпни цени е основната причина, поради която мнозинството от хората се запътват към ОАЕ. Не напразно наричат Емирствата „рай за купувачите”. Свободните търговски зони и ниските мита гарантират процъфтяването на бизнеса в тази държава. Главни центрове на търговия са Дубай, столицата на страната - Абу Даби, а също така Шарджа и Аджман. В автосалоните на Дубай е възможно евтино да придобиете автомобил, в златарските магазини изделията от злато се продават на цената на световния пазар (цените в Дубай са едни от най-ниските в света), в другите магазини можете да купите мебели от всякакви държави, бяла и черна техника, компютри и електроника. Шопинг фестивал се провежда в Дубай всяка година през януари и февруари и привлича с потресаващи намаления, обширни развлекателни програми и различни лотарийни игри.


Медицинско обслужване: Медицинското обслужване е платено. Ако по време на почивката Ви е необходима лекарска помощ, веднага се обърнете към вашата застрахователна компания. Телефонът на дружеството е посочен в застрахователната полица. Сътрудник на застрахователното дружество ще Ви съобщи към кой медицински център или болница трябва да се обърнете.


Напрежение в електрическата мрежа: Напрежението в мрежата е равно на 220/240 В, честотата на тока е 50 Хц. За електроуреди произведени в САЩ, могат да бъдат необходими преходници.


Плажове: На обществените безплатни плажове в Шарджа е забранено да се показвате по бански. Банският е разрешен само на платените плажове.


Правила на поведение: В ОАЕ, както във всяка друга държава, скромността и сдържаността са норма на поведение, както за местните хора, така и за чуждестранните гости, които трябва да уважават законите, правилата и обичаите на страната, в която се намират. Какви дрехи да изберете за пътуване из страната и посещения на публични места? Да носите фередже не Ви кара никой, но все пак Арабските емирства са мюсюлманска страна. Избирайки дрехи, трябва да избягвате мини-поли, дълбоки деколтета и прозиращи рокли на голо тяло. Специално внимание на дрехите трябва да обърнат туристите, посещаващите емирство Шарджа, което е най-консервативно в това отношение. Прекалено разголена дреха може да Ви създаде проблеми не само с полицията, но и с местните мъже заради неприличните им подмятания.


Купуване на алкохолни напитки в ОАЕ: Алкохолът е достъпен в ресторантите и баровете на хотелите. Цените му са съпоставими с московските. Продажбата за консумация извън заведението е забранена. В ресторантите, заведенията за бързо хранене и закусвалните, намиращи се в града (извън хотела), алкохол не се предлага.


Религия: Държавната религия на ОАЕ е ислям, на чиято основа е изградено законодателството на страната.


Сувенири и покупки: Най-разпространени сувенири и покупки са фигурки на камили, изделия от перли и злато, кинжали „ханджар” със сребърна или посребрена ръкохватка и кания, наргилета, кафе по-арабски и кафеварки, парфюмерия и благовония, подправки, сладки неща, шалове.


Митница: На един възрастен човек в ОАЕ е разрешено да внесе: до 200 цигари, 40 пури или 2 кг тютюн. Лица, не изповядващи ислям, могат да внесат за лична употреба до 2 литра концентрат и същото количество вино. Забранени за внасяне са фото и видео материали, а също така печатарска продукция със съмнително и фриволно съдържание. Категорично е забранено внасянето на наркотици, оръжие, психотропни вещества, някои лекарства.


Телефон: Международен код на ОАЕ - 971. Кодове на княжествата и градовете: 02 - Абу-Даби, Мусафа, 03 - Ал-Айн, 04 - Дубай, 06 - Шарджа, Аджман, Ум ал-Кувейн, 07 - Рас ал-Хайма, 09 - Фуджейра, Диба, 070 - Корфакан. 050 - мобилен телефон. За обаждане от едно емирство в друго или от стационарен номер на мобилен и обратно следва да се избере: 0 + кода на града + номера на абоната. За да се обадите от хотела в друга страна трябва да изберете „9”, след сигнала да изберете кода на страната (00359 - България), след това кода на града и номера на искания от вас абонат. Такъв разговор можете да поръчате и на диспечер, като завъртите „0”. Обаждането от хотела ще Ви излезе доста скъпо - минута разговор с България излиза около 7 щатски долара. Международен разговор от телефон-автомат струва 4-5 пъти по-евтино, отколкото от хотела.


Транспорт: Такси. В Дубай има два вида таксита - такси без брояч и такси на компанията "Dubai Transport", които са снабдени с брояч. В последните първоначално се плаща 2 дирхама и след това по 1 дирхам за всеки километър. В такси без брояч е по-добре предварително да се разберете за цената на пътуването. Минималната стойност на пътуване с такси е 5 дирхама.


Консумация на алкохолни напитки в ОАЕ: Употребата на алкохол за мюсюлмани е забранена. Тази забрана не се отнася за чужденци, ако те не изповядват исляма. Категорично е забранено да се предлага или да се подарява алкохол на мюсюлмани, а също карането на кола в нетрезво състояние. Ако сте пийнали в ресторанта, бара или дискотеката, излезте тихо от заведението, хванете такси и се приберете в хотела. Пийването на алкохолни напитки, включително и бира, на обществени места (на пейка на улицата, в парка, на плажа) може да бъде наказано с глоба и затвор.


Бакшиш: Ако бакшишът не е включен в сметката, достатъчно е да добавите около 10 % към нея. Желателно е бакшиш да се дават само в случай на добро обслужване.


Препоръки: При пътувания из страната не е задължително да носите паспорт. Достатъчно е да носите ксерокопие на паспорта и визата. Оригиналите по-добре да оставите в сейфа на хотелската стая или на рецепцията. Изгубване на паспорта води до доста големи неприятности - чак до арест за срок, необходим за получаване на нов паспорт или за справка от консулството.


Най-подходящи месеци за пътуване в ОАЕ


Януари-февруари. Шопинг фестивали (Shopping Festivals) в Абу-Даби и Дубай. Почти за месец тези градове се превръщат в гигантски панаири.


Февруари-март. Открит турнир по тенис ATP за мъже и женски турнир WTA (ATP Men’s Tennis Open & WTA Tournament).


Март. Dubai Desert Classic – етап от световния шампионат по голф. Състезание по ветроходство Дубай-Маскат (Dubai to Muscat Sailing Race).


Март-април. Световна купа по конни надбягвания (Dubai Horse Racing World Cup).


Април. Турнир по плажен футбол за професионалисти (Dubai Pro Beach Soccer Tournament).


Юни-септември. Дубайски фестивал «Летни Изненади» (Dubai Summer Surprises).


Ноември. Мото рали «Предизвикателство на пустинята» (UAE Desert Challenge Motor Rally).


Декември. Шампионат на Международния съюз на водно-моторните спортове (UIM) между състезателни скутери от Формула-1 (UIM Formula One Power Boat Championship). Шампионат на Международния съюз на водно-моторните спортове (UIM) между скутери от кралския клас (UIM Class One Power Boat Championship). Международен турнир на Дубай по ръгби (Dubai International Rugby). Авиошоу Dubai Air Show.


И все пак, най-важни си остават религиозните празници. По време на свещения месец Рамадан мюсюлманите спазват строги правила: от изгрев до залез слънце те се въздържат от прием на храна, пушене, секс, развлечения и напълно се посвещават на молитви. Изповядващите други религии трябва да уважават религиозните обичаи на мюсюлманите - необходимо е да се въздържат от пиене, ядене, пушене и шумни развлечения по улиците. Желателно е да се носят затворени дрехи с неярки цветове. Месечният пост приключва с тридневни празненства на разговение - Ид Ал Фитър.

Шопинг - ДубайПазаруването може да се опише като запазената марка на Дубай.  Има много молове с климатик, улични пазари, малки и големи магазини, както и известните места за продажба на злато, парфюми и подправки. Може да използвате и кредитна карта на повечето места, но когато искате да се пазарите, по-добре използвайте пари в брой. Пазарлъците, както във всички арабски страни, могат да ви осигурят добра цена на стоките. Дори и в моловете ако първо попитате, а след това платите, могат да ви направят неочаквано намаление. Така че не се страхувайте да питате.
Пазарът за злато във Дейра има около 320 сергии, като цената се определя обикновено на грам, а не според дизайна на изделията. Парфюмите, арабското изкуство и килимите се излагат на отделни сергии. Камери, компютри и други електрически уреди може да намерите на цени подобни на тези в Хонг Конг, Сингапур и т.н. До входа на тунела Shindagha откъм Дейра има огромен рибен пазар. Тук може да намерите богат избор на риба, миди, раци и т.н., скоро извадени от морето, както и добър рибен ресторант, и музей посветен на историята на Дубай като рибарско пристанище. Из града може да намерите магазини за месо и плодове и зеленчуци, които превъзхождат пещерата на Аладин със своето богатство.
Побеждавайки Америка в собствената им игра, Дубай има множество климатизирани молове в западен стил, включително Gardens Mall, за който се говори, че е най-големия в света, въпреки че скоро се очаква да бъде отворен 235 милиардният мол Dubailand, както и Mall of Arabia. Те се проектирани да бъдат по-големи и от Gardens Mall. Сред най-добрите молове са Burjuman Centre, Deira City Centre, Lamcy Plaza, Mercato, Wafi Mall, Jumeriah Centre, Village Mall и Oasis Centre. В много от фоайетата на хотелите също има мини молове. А когато се изморите, във всички търговски центрове има множество заведения, в които да отдъхнете. Предлагат и храна -  от прости сандвичи до изискана гурме кухня и автентични арабски ястия. Около януари февруари се провежда, дългият един месец, Търговски фестивал на Дубай, който привлича над 3 милиона любители на пазаруването. Тогава цените са дори по-евтини от обикновено.
Летните изненади (Summer Surprises) са друго пазарно събитие. И двете мероприятия са съпроводени от танци, забавления и карнавална атмосфера. Аутлетите за разпродажби Nee пък се откриват един след друг. Общо взето - 18 580 000 квадратни метра магазинна площ на Дубай, надхвърля над 4 пъти тази на САЩ, на човек от населението.

Почивки в OAE