Информация за ИндонезияРепублика Индонезия

СТОЛИЦА: Джакарта

ФЛАГ: Националното знаме е прието през 1949 г. и се състои от червена хоризонтална ивица над бяла ивица.

ПАРИ: Рупията (Rp) се състои от 100 сен. Има монети от 1, 2, 5, 10, 25, 50 и 100 рупии и банкноти от 100, 500, 1000, 5 000 и 10 000 рупии. 

ТЕГЛО И МЕРКИ: Метричната система е стандартна.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ И ГОЛЕМИНА НА ИНДОНЕЗИЯ

Републиката на Индонезия се състои от пет големи острова и 13,677 по-малки острова (около 6000 от които са обитавани), образуващи дъга между Азия и Австралия . С обща площ от 1 919 440 кв. км, Индонезия е четвъртата по големина азиатска страна след Китай , Индия и Саудитска Арабия . Петте основни острова са Суматра; Java; Борнео , от които 72% от Индонезия е известен като Калимантан; Сулавеси , наричан преди време "Селев"; и Irian Jaya (West Irian), западната част на остров Нова Гвинея . Индонезия има земни граници с Малайзия (на Борнео), Папуа Нова Гвинея (за Нова Гвинея) и Източен Тимор (за Тимор). Ограничена е от южнокитайско море, от Тихия океан и на юг от Индийския океан . Общата дължина на земната граница на Индонезия е 2830 км (1,758 мили). Неговата брегова линия е 54, 716 км (33,999 мили).

Индонезийската столица Джакарта се намира на остров Ява.

ТОПОГРАФИЯ

Индонезийският архипелаг се състои от три основни региона. Един от регионите е Суматра, Ява, Калимантан и островите, които лежат между тях, които се намират на рафтовете Sunda, където дълбочините на океаните никога не са повече от 210 м (700 фута). Друг регион се състои от Irian Jaya и Aru Isles, които стоят на рафта Сахул и се простират на север от северния бряг на Австралия на подобни дълбочини.Между тези две рафтове са малките острови Сунда, островите Малуку (Молукас) и Сулавеси, които са заобиколени от морета с дълбочини, достигащи 4,570 м. Големите острови имат централни планински вериги, извисяващи се от повече или по-малко широки низини и крайбрежни равнини. Много неактивни и десетки активни вулкани докосват островите, отчитайки преобладаващо богатата вулканична почва, която се пренася от реките до равнините и низините; има над 100 вулкана. Върховете достигат до 3650 м (12 000 фута) в Ява и Суматра. Ява, Бали и Ломбок имат обширни низини и равнини и леко наклонени култивирани планини. В Калимантан се намират широки блатни гори и не много плодородна планинска почва. Източната крайбрежна ивица на Суматра е обградена от морси, заливни низини и алувиални тераси, подходящи за отглеждане на култури навътре във вътрешността. В Сулавеси преобладават планински райони.

КЛИМАТ

Навлизайки в екватора, Индонезия има тропически климат, характеризиращ се със силни валежи, висока влажност, висока температура и ниски ветрове. Влажният сезон е от ноември до март, сухият сезон от април до октомври. Валежите в низините са средно 180 - 320 см годишно, като се увеличават с надморска височина до средно 610 см в някои планински райони. В низините на Суматра и Калимантан, диапазонът на валежите е 305 - 370 см; те намаляват на юг, по-близо до северозападната австралийска пустиня. Средната влажност е 82%.

Надморска височина влияе върху температурата в Индонезия. На морското равнище средната годишна температура е около 25-27 ° C (77-81 ° F). Има леки температурни колебания през деня. Средната годишна температура в Джакарта е 26 ° c (79 ° F); средните годишни валежи са около 200 см (79 инча).

ФЛОРА И ФАУНА

Мостът между Азия и Австралия, формиран от архипелага, е отразен във видовете животински живот. Фауната на Суматра, Калимантан и Java е подобна на тази на полуостров Малайзия, но всеки остров има своите особени видове. Орангутанът се намира в Суматра и Калимантан, но не и в Ява, сиаманга е само в Суматра, маймуната пробосцис в Калимантан, слона и тапира  в Суматра, а дивото воло в Ява и Калимантан, но не и в Суматра. Всички острови, особено Малъкът, изобилстват с големи разновидности на птичи живот, влечуги и земноводни. Морският живот на обширните териториални води на Индонезия включва богато разнообразие от корали.

От 2002 г. насам в Индонезия живеят най-малко 515 вида бозайници, 929 вида птици и над 29 300 вида растения.

НАСЕЛЕНИЕ

Населението на Индонезия през 2005 г. е било 221 932 000 жители, което го е поставило на 4-то място сред населението сред 193 държави по света. През 2005 г. приблизително 5% от населението е на възраст над 65 години, а други 30% от населението под 15-годишна възраст. Правителството продължи усилията си за ограничаване на растежа на населението чрез намаляване на раждаемостта, която възлиза на 2,7 раждания на жена през 2005 г. Прогнозираното население за 2025 г. е 275 406 000. разпределението е неравномерно, като 60% от населението живее само в 7% от държавата. 

ЕТНИЧЕСКИ ГРУПИ

Местните народи, етнологически наричани "малайзи" или "индонезийци", също се намират на съседните острови във Филипините , в полуостров Малайзия и дори в Тайван и Мадагаскар . Индонезийците се характеризират с малък ръст, светло до тъмнокафява пигментация, плътна, лъскава черна коса, широк нос и дебели устни. Жителите на източната част на Индонезия имат негроидни черти в резултат от брака с папуаските от Нова Гвинея.

Населението е официално класифицирано в четири основни етнически групи: меланезианци, които съставляват мнозинството; Прото-астронезийци, включително Уаджаките и ирианците на Ириан Джая; Полинезийци, включително Амбонези от островите Малуку; и Микронезийци, живеещи на малките островчета на източните граници на Индонезия. Меланезианците са подразделени на ацтеките от Северна Суматра; Батаците от североизточната част на Суматра; Minangkabaus от Западна Суматра; сунданците от Западна Ява; яваните в Централна и Източна Ява; и други.

Етническите китайци са основното малцинство и живеят предимно в големите градове.

РЕЛИГИИ

Според преброяването от 2000 г. около 88.22% от жителите са били привърженици на исляма , 5.87% са протестанти, 3.05% са  римокатолици, 1.81% са индуси, 0.84% ​​са будисти и 0.2% са от други религии.

Повечето мюсюлмани са сунити, но също така са представени и шиитските, амадхийските и суфийските клонове. Съществуват и малки групи месиански ислямски групи.Основната мюсюлманска общност е разделена на модернисти (които възприемат съвременното учене, но се придържат към писмената православна теология) и традиционалисти (които обикновено са последователи на харизматичните религиозни учени). Много модернисти принадлежат към обществена организация, известна като Мохамеджия; традиционалистите принадлежат на Наддатул.Мюсюлманските мнозинства се намират в Ява, Суматра, Калимантан, Западна Нуса Тенгара, Сулавеси и Северна Малуку. Конституцията предвижда свобода на богослужението, но има някои ограничения върху религиозната практика. Пет религии са официално признати от Министерството на вероизповеданията: исляма, католицизма, протестантизма , будизма и хиндуизма. Други религиозни групи могат да се регистрират като социални организации, но този статус идва с определени ограничения.

ТРАНСПОРТ

Индонезия е политически и икономически зависима от добрите комуникации и транспорт между островите. 

От 368 360 км (229 119 мили) пътища през 2002 г. са били павирани общо 213 648 км (132 889 мили). Железопътните линии свързват основните градове в Ява и части от Суматра. От 2004 г. насам държавата е притежавала всичките 6,458 км (4,013 мили) железопътни линии в експлоатация, всички те са с тесни размери. От тях общо 125 км (78 мили) са били електрифицирани. 

От 2004 г. около 21 579 км (13 409 мили) от вътрешните водни пътища са най-важната транспортна връзка в Калимантан и в части от Суматра. Основните пристанища за международната търговия са Tanjungpriok (за Джакарта), Tanjungperak (за Сурабая) в Ява, Белаван (близо до Медан) и Паданг в Суматра. Пристанища с по-малко трафик, но способни да обработват големи кораби са Cirebon и Semarang на остров Ява; Палембанг в Суматра; Банджармасин, Баликапан и Понтианак в Калимантан; Tanjungpinang в Bintan;и Уджун Паданг в Сулавеси. През 2005 г. в търговския флот на Индонезия са включени 728 кораба с обща вместимост от 3 192 847 бруто регистър тона. Индонезия е разполагала с около 667 летища през 2004 година. Центърът на международния въздушен трафик е международното летище Сукарно-Хата Джакарта. Другите главни летища са Халим Перданак в Джакарта и Полония в Медан. 


Бали и Джили Траванган тур


                                                                                                                             9 дни 8 нощувки -  групова обиколка
                                                                                               

Заминаване от София в петък с полет на Qatar Airlines в 22:45. Междинно кацане в Доха и пристигане в Денпасар-Бали в 23:15 в събота.

Ден 1/събота/: Пристигане в Бали.

Пристигате на международното летище в Бали и трансфер до  хотела. Настаняване в хотел Bali Dynasty - Deluxe Room и почивка. Нощувка

Ден 2/неделя/:  пътуване в централната част на Бали (закуска, обяд)

Сутринта след закуска пътуването ще започне с посещение на Taman Ayun Royal Temple и след това на север до местността Bedugul, за да видите най-емблематичното място в центъра на Бали "Храма Улун Дану". Храмът е добре устроен на ръба на езерото Бератан. От там пътуването ще продължи с посещение на пазара на плодове и билки Candi Kuning преди да тръгнете на юг към долината на Pacung. Следва  обяд в ресторант La Bhaga. След това пътуването ще продължи до Alas Kedaton Monkey Forest, за да видите местните местообитания на Gray Monkey, разделени на няколко групи. От там продължаваме до Tanah Lot. Връщане в хотела и почивка. Нощувка.

Ден 3/понеделник/: Програма в Източен Бали (закуска, обяд.)

Сутрин след закуска  ще пътувате на североизток до района на Кинтамани, където пътниците могат да открият красотата на древната калдера на планината Батур. По пътя към Кинтамани  ще има спирка в Tegal Lalang Village, за да видите оризовите тераси. Обяд в Кинтамани, а след това пътуването към храма Бесаки, за да види един от най-старите храмове в Бали, който е и най-големият. От Besakih ще посетите последната дестинация на деня "Кертагоса" в Клунгкунг Regency. Връщане в хотела и почивка.

Ден 4/вторник/: Програма "Южна Кута" (закуска)

Закуска. Днес групата може просто да се наслаждава на атмосферата на Южна Кута, да се отпусне в хотела, както разходка из плажа или посещение на центъра на Кута за пазар.

Ден 5/сряда/: пътуване от Южна Кута до Гили Траванган (закуска)

Закуска. Днес ще пътувате до Гили Траванган, за да видите друг съвсем малък тропически остров, който се превръща в задължително дестинация за посетителите на Индонезия. Отпътувате на борда на бърза лодка от остров Сераган, като пътуването ще отнеме 2 часа, преди да стигнете до остров Гили Траванган. След пристигате  трансфер до вашия хотел във Вила Омбак. Настаняване и почивка. Нощувка.

Ден 6/четвъртък/: Ден за релаксация на Гили Траванган (закуска)

Закуска. Насладете се на деня си на този тропически остров или го разгледайте пеша, за да видите какво предлага за вас.

Ден 7/петък/: завръщане наБали. (закуска)

Закуска. Трансфер до пристанището на острова и пътуване с лодка обратно до остров Бали. Пристигане в пристанище Серанган и трансфер до вашия хотел Tjampuhan в Убуд. Почивка. Нощувка.


Ден 8 /събота/: Убуд. (закуска)

Вашата първа сутрин в Убуд, място на спокойствие. Насладете се на богата закуска в този курорт и след това следва вашето пътуване до Източна Баои, което ще започне с посещение на Keramas Aero Park. Уникален парк, където ще имате ранен обяд. От там пътуването ви ще продължи до село Tenganan, традиционно балийско селище с традиционна селска архитектура. След това пътуването ще продължи до шоколадовата къща за дегустация и пазар. Следва посещение на двореца на Taman Ujung. Таман Уджун е построен като летен дворец за своя крал. Последната дестинация за деня е Tirta Gangga Water Palace. Там туристите могат да намерят красив воден парк, украсен със статуи и фонтани. Трансфер до вашия хотел в Убуд и почивка. Нощувка.


Ден 9/неделя/: Бали - заминаване. (закуска)

Днес е денят, в който ще заминете за вашата страна. Среща в лобито на хотела и трансфер до летището в зависимост от графика на полета.
Край на обиколката. Полет в неделя с авиокомпания Qatar Airlines  от 19:00 ч. Междинно кацане в Доха и пристигане на Летище София в понеделник 11:15 ч.

 ЦЕНА на тура:
Горепосочената програма за тура- цена:
- за група от 10 до 20 души: 1550 евро на човек на база стая с две легла

- доплащане за единично настаняване: 500 евро
 Висок сезон Доплащане:
- Bali Dynasty Resort
Период на допълнителните сезонни периоди 26 декември  - 3 януари  USD 32 / стая /
нощувка.

- Вила Ombak
Използвани са за периода 20 декември - 10 януари при 20 USD / стая / нощувка.

- хотел Tjampuhan
Използвани са за периода 21 декември - 05 януари 2018 г. при 45 USD /
стая / нощувка.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- самолетен билет София - Денпасар - София с вкл.летищни такси на авиокомпания Qatar Airlines
- 4 нощувки в Bali Dynasty Resort - Делукс стая.
- 2 нощувки във вила Ombak - Superior Lumbung Terrace
- 2 нощувки в хотел Tjampuhan - стая Deluxe Raja
- Ежедневна закуска
- Храна, посочена в горния маршрут
- Всички входни такси
- Английски говорещ екскурзовод
- минерална вода в колата по една бутилка за всеки трансфер / обиколка.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Посочените цени не включват:
- лични разходи.
- бакшиши за екскурзовод / водач.

Цената подлежи на препотвърждение в зависимост от датата на полета и най-ниската цена за този период на авиокомпания Qatar Airlines.