СЕВЕРНА СУМАТРА

LAKE TOBA – ТУР  4 НОЩУВКИ/ 3 НОЩУВКИ

 


Toba lake2.jpgДанау Тоба или езерото Тоба е една от най-популярните дестинации в Индонезия, особено в Медан, Северна Суматра. Данау Тоба е най-голямото вулканично езеро в Индонезия. Езерото Тоба е с площ от 1,707 квадратни километра. То се е формирало от гигантско вулканично изригване преди около 70 000 години, вероятно е най-голямата възобновяваща калдера на Земята. Pulau Samosir или остров Samosir е свързан към стената на калдерата с тесен провлак, който е прерязан. Остров Самосир е културният център на племето Батак, местното население на Северна Суматра. С изригванията на вулкан (планината Тоба) се е предполагало, че е причинил масова смърт и изчезване на няколко вида живи същества. Изригванията на планината Тоба е довело до промени в земните недра и началото на ледниковата епоха, която засяга световната цивилизация. Езерото Тоба е по-скоро като море, отколкото езеро, имайки предвид размера му. Ето защо езерото е най-голямото езеро в Югоизточна Азия и второто по големина в света след езерото Виктория в Африка. Езерото Тоба същевременно е и най-дълбокото езеро в света с приблизителна дълбочина от 450 метра.

---------------------------------

 

 (1N Samosir+1N Brastagi+1N Medan)

 

ден 01: MEDAN – PARAPAT – SAMOSIR (L,D)

Добре дошли в Медан. При пристигането ви на международното летище Куала Наму, ще бъдете посрещнати от местен екскурзовод. Следва трансфер  за около четири и половина часа път с кола до Парапат - известен езерен курорт, който се намира на източния бряг на езерото Тоба. Ще преминете през каучукови и кокосови насаждения по пътя на Tebing Tinggi и Pematang Siantar. Обяд в местен ресторант. Заминаване за Samosir - остров в средата на езерото Toba. Настаняване в хотел. Вечеря с включена традиционна музика или местна вокална група (валидна за минимум 10 души нагоре). Нощувка

 

ден 02: SAMOSIR TOUR – BRASTAGI (B,L,D)

След закуска посещение на гробницата на цар Сидабутар и село Батак Тоба в Томок. Следва Амбарита- традиционно село с древни мегалитни мебели пред традиционна къща. Ще посетите село Симаниндо за да гледате фолклорно представление. Връщане в Парапат. След обяд в местен ресторант, релаксираща почивка в планинския курорт Брастаги с освежаващо време и великолепна планинска природа на Суматера. Ще спрете в Simarjarunjung - планинска местност в края на езерото Toba. Можете да разгледате красивата панорама около езерото Toba и да се насладите на пържен банан с чай от джинджифил. Или да посетите Rumah Bullon в Pematang Purba - на около 1200 метра надморска височина в планината Каро , където е разположен комплекса, наречен Rumah Bullon, "голямата къща", традиционна къща, която е резиденция на бивш местен владетел. Ще отпътувате към Brastagi през плодородни зеленчукови и плодови ферми, борова гора и забележителен изглед към езерото Toba по време на пътуването. После ще посетите водопада Sipiso-piso, който е разположен в северния край на брега на езерото Toba на стотина метра височина. След пристигате в Брастаги настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. 

ден 03: BRASTAGI – MEDAN CITY TOUR (B,L,D)

След закуска ще се отправите към Медан. Ще посетите традиционния пазар на плодове и Златната бирманска пагода. Обяд в местен ресторант. След това посещение на църквата "Анай Велианкани" с индийска архитектура. Пристигате в Меан, обиколка на града с посещение на Tjong A Fie Mansion, двореца Maimoon, голямата джамия и храма Източна планина. Вечеря в местен ресторант. Настаняване в хотела. Нощувка.

 

ден 04: MEDAN - DEPARTURE (B)

Закуска. Трансфер до летището.

 

PRICE PER PERSON IN US DOLLAR

TOUR OPTION

2-3

4-6

7-9

10-15

16-20

21-UP

SS

HSS

Superior

293

212

218

228

202

198

68

25

Deluxe

320

242

238

245

222

214

88

32

 

 

AREAS

SUPERIOR HOTELS USED

SAMOSIR

Toledo Inn ( simple accomm at Standard non AC) or Similar

BRASTAGI

Sinabung Hotel (Local 4* at Superior non AC) or similar

MEDAN

Santika Dyandra Hotel (4* at Superior) or similar

 

AREAS

DELUXE HOTELS USED

SAMOSIR

Tabo Cottage (simple accomm at Deluxe non AC) or similar

BRASTAGI

Grand Mutiara Hotel (Local 5* at Superior non AC) or similar

MEDAN

The Aryaduta Hotel or Grand Swiss Belhotel (5* at Deluxe) or similar

 

Висок сезон:  23 – 26 юни, 23 – 25 дек.  & 30 дек.  – 03 януари 

 

Цената включва:


климатизиран транспорт

3 нощувки на база двойно / тройно настаняване

Английскоговорящ гид и входна такса по програмата,

Хранене, както е посочено (B = Закуска, L = Обяд D = Вечеря) на програмата в местен ресторант или в хотела

Минерална вода по време на обиколката и Сувенир

Държавна такса и такса за услуги