JAVA - BALI TOUR       


Програма:

Туристически пакет, с който виждате връхните точки на Ява и Бали и основни градове на островите като Джакарта, Бандунг, Йогякарта, Сурабая и Денпасар. Пътуването определено ще обогати знанията ви за тяхната природа, народи и култури.

МАРШРУТ:

   Ден 1: Джакарта Пристигане в Бандунг
При пристигането си на международното летище Джакарта Соекърно-Хата ще се срещнете с вашия гид и след това директно пътувате към Бандунг разположен на около 140 км от летището, като целия път ще премине по магистралата на Cipularang. Пристигате в Бандунг и настаняване в Sukajadi Hotel или подобен. Свободно време за развлечение. Нощувка.

   Ден 2: Обиколка на Bandung (B / ... / ...)
Турът ще изследва град Бандунг и околностите му. Първо ще посетите вулкана Тангкубан Пераху, където можете да стигнете до ръба на кратера, за да видите спиращата дъха гледка на активния вулкан. След разглеждане на забележителностите на Тангкубан Перхау, пътуването ще продължи до Ciater с естествения си горещ извор. След това ще преминете през центъра на Бандунг до Jalan Riau, за да разгледате най-оживения район в Бадунг с местните дейности за търговия.
Трансфер до вашия хотел и почивка. Нощувка.
 
   Ден 3: Южен Бандунг (B / ... / ...)
След закуска ще разгледате южната част на Бандунг с посещение в Кауа Putih на "The White Crater", след което ще посетите ягодова ферма. Следващото посещение ще бъде до  красивите чаени насаждения в Патуха и Ранкабали.
Трансфер до вашия хотел и почивка. Нощувка.

   Ден 4: Бандунг до Yogyakarta (B / ... / ...)
След закуска следва трансфер до гарата и пътуване с влака Argo Wilis до Йоджакарта. Заминаване в) 08:30 от Бандунг и пристигане в 15:52 в Йогякарта. След пристигане имате трансфер  директно до Jogjakarta Plaza Hotel или подобен. Нощувка.

   Ден 5: обиколка на Йогаярта в Прамбан, двореца Султан, Тамасари, Боробудър, Пауон и Храм Мендут (B / L / ...)
След закуска следва трансфер с опитен екскурзовод с посещение на Йогякарта и околните райони. Първото ще посетите храма Parambanan. Той е един от най-големите хиндуистки храмове в Югоизточна Азия, построен от династията Санджая и днес е признат за световно наследство от ЮНЕСКО. След това ще разгледате султанския дворец в Йогякарта, къщата на царя и ще продължите до водния замък Tamansari и градината на басейна за султана. Обяд в автентичен ресторант в комплекс Sultan Palace. След обяд пътуването ще продължи до храма Бурудудур в региона Магелан, Бурудудур е известен като най-големия будистки храм и е построен от династията Сиайлендра. От Боробудур посещенията ще продължат до храма Мендут. Трансфер до вашия хотел и почивка. Нощувка.

   Ден 6 Jogjakarta заминаване за Сурабая (B / L / D)
 Закуска. Трансфер до жп гара Йогякарта и отпътуване до Сурабая. Обяд.Пристигнете в Сурабая и трансфер до хотел Café Lava или подобен в село Cemara Lawang. Настаняване и почивка. Вечеря. Нощувка.

   Ден 7: Bromo Sunrise Trip (B / L / D)
Ранен трансфер около 03.00 ч. Ще видите невероятно красивия изгрев от върха на View Point. От това място има страхотна гледка към кратера Бромо. След това ще разгледате долната част на кратера, който е известен като Sea Sand. От мястото, където ще спре автомобила, активният кратер може да се достигне пеша или с кон и след това да продължи с изкачване на приблизително 250 стъпала, за да достигне до основния кратер на Бромо. Връщане в хотела за закуска, след което ще отпътувате до Banyuwangi. Обяд. Пристигане и настаняване в Ketapang Indah Hotel или подобен. Вечеря. Нощувка.

   Ден 8: Планината Ijen (B / L / D)
В полунощ ще започнете пътуването си до Paltuding с 4WD автомобил, където е последната спирка, за да стигнете до планината Ijen. С професионалният екскурзовод, ще изминете приблизително 3 километри, за да стигнете до връх Айен, където ще видите невероятен естествен син пламък. Можете да се насладите на изгрева, който също е много красив, с чист въздух, след което следва трансфер обратно до хотела ви. Следва закуска и трансфер до пристанището Гилиманук - Западен Бали. 
Местен водач ще ви посрещне в Бали от пристанището Гилиманук и директно ще ви придружи до най-известната туристическа зона в Северен Бали, наречена Ловина. Обяд. Настанете се в хотел Aditya Lovina или подобен. Вечеря. Нощувка.

   Ден 9 обиколка на Ловина до Южен Бали. (B / L / ...)
Сутрин след закуска, първият ден от пътуването ви в Бали ще започне с направление от север към запад, минавайки покрай села, плантации и няколко красиви места за разглеждане. Първата спирка от пътуването ще се проведе в Git Git Waterfall, най-високият водопад в Бали. Водопадът се намира в село Git Git. Втората спирка  е храма Улун Дану, най-известният храм в Централен Бали. Храмът е разположен на ръба на езерото Братан, и две части от него са построени върху езерото и създава илюзията, че са плаващи. Вашият обяд ще се сервира по пътя на юг в една от традиционните къщи в село Лувуз. Пътуването ще продължи до храма Таман Аюн Роял, който е построен през 16 век, като светилище на Кралство Менги. Късно следобед пътуването ще продължи до храма Танах Лот, за да видите най-добрия залез в Бали. Следва трансфер до района на Легиан и настаняване във вашия хотел Блис Сърфер Легиан. Нощувка.
   
   Ден 10: Леко пътуване в Ubud (B / L / ...)
Сутрин след закуска отпътувате на изток до село Batu Bulan, за да видите Barong и Keris Dance. Barong Dance е един от най-известните балийски танци и предствлява битката на добрия и злия дух според балийската митология. Пътуването ще продължи до Маймунска гора в Убун, за да видите естественото местообитание на сивата маймуна в природната си, както и да разгледате храма Далем. Вашият обяд ще се сервира в един от най-добрите местни ресторанти в Убуд, преди да посетите местния пазар. Връщане обратно в хотела. Свободно време. Нощувка.
   
   Ден 11: Ден в южен Бали. (B / ... / ...)
Закуска. Кута е много популярна дестинация за плаж, сърф и развлечения. Днес ще имате свободен ден за да прекарате времето си в Кута, за да разгледате околния район или просто да релаксирате на плажа. Нощувка.


   Ден 12 Бали Сбогом.
Закуска.Свободно време до вашия трансфер. Трансфер до международното летище в Бали.

Край на програмата.КРАЙНА ЦЕНА:

Горепосочената програма за обиколки е на цена от 1 884 USD на човек за минимум 2 пътници.
 

Сезонни условия:
Някои допълнителни такси ще се прилагат според политиката за висок сезон на всеки хотел по маршрута:
- хотел в Западна Ява / Бандунг: Доплащане за висок сезон от 23 декември до 29 декември 2017 на 70 USD на човек за цялата програма на Западна Ява (ден 1 до ден 4).
- хотел Aditya Lovina 20 декември 2017 - 15 януари 2018 и 01 юли - 30 септември 2017 г. на 12 USD за стая на вечер.
- хотел Bliss Surfer за периода 01 -14 юли 2017 и 24 декември 2017 - 5 януари 2018 г. на 26 USD на стая на вечер.

Цената включва:

Горепосочената програма включва:
- Всички турове и трансфери от горепосочения маршрут.
- Всички ястия, посочени в горния маршрут.
- Всички входни такси за всяко посетено място по горепосочения маршрут.
- Всички хотели споменати по горния маршрут или подобен хотел в случай, че обявения хотел е резервирал напълно за заявеното време.
- 2 жп билета за всеки участник в тура.
- 1 фериботен билет за всеки участник в тура.
- опитен гид с английски език за включените турове

Цената не включва:

- Международни и вътрешни полети със самолет
- Лични разходи
- Пренасочване на водача

Храна:
B - закуска
L - обяд
D - вечеря