Информация за остров Лангкави

Остров Лангкави (Лангкави, Pulau Langkawi)- Това е най-големият от 99 острови на архипелага със същото име в Андаманско море в северната част на Малайзия. Островният архипелаг се намира на границата на Малайзия и Тайланд. Лангкави е част от Kedah, и се намира на 30 км от континента. Максимална дължина на острова - 30 км. Столицата на острова и най-големият град е Куа (Куа).

Това е най-популярният остров курорт на западното крайбрежие на континенталната част на Малайзия и се конкурира по популярност с остров Пенанг.Много често туристите са изправени пред избор: къде да отидат, на остров Лангкави или остров Пенанг? Кратко сравнение между тези острови са дадени в раздела на остров Пенанг. По-голямата част от плажовете на острова, включително и най-популярните плажове на Pantai Cenang и Pantai Тенга са на достъпни цени. Цените за храна и забавления са сравнително ниски: алкохолни напитки и цигари се продават без мито.Плажовете на острова са много чисти и удобни. Има и много усамотени плажове. Можете да посетите многобройните водопади, да направите разходка в джунглата и на плажа, да ползвате басейни и водни спортове, както и обиколка с лодка и екскурзовод до близките острови.Можете да прекарате вечерта в един от многото ресторанти или кафенета, предлагащи традиционна малайзийска кухня, тайландска, индонезийска и  китайска кухня.


Хотели Лангкави


Като цяло, Лангкави се счита за място за богатите. Но не трябва да се страхуват, защото на евтини хотели на острова все още е достатъчно.Ако е възможно, най-добре е да се погрижи за Вашата резервация. Фактът, че Langkawi е много популярен сред Малайците, и поради това, по време на училищните ваканции, се наблюдава различните национални празници и седмична приток на туристи за почивка тук. Датите на празници и училищни празници в Малайзия, можете да видите, като кликнете върху линка. Разбира се, винаги е възможно да си намерят жилище, но ще трябва да се съглася вече върху това, което е останало, докато всички най-добрите хотели по отношение на цена и качество, ще бъдат вече заети.


Как да стигнем до ЛангкавиСъс самолетНа острова има международно летище Лангкави (International Airport Langkawi). Летището се обслужва от авиокомпаниите AirAsia, Малайзия Airlines, Happy Airways и SilkAir. Редовни полети се извършват от / до Пенанг, Куала Лумпур, Сингапур, Пукет, както и сезонно от Хонг Конг, Гуанджоу, Хелзинки. Ежедневно от / до Куала Лумпур и Пенанг се извършва няколко полета.От летището ще трябва да вземете такси, защото обществения транспорт на острова е много слабо развит. Плащането се извършва предварително, издава ви се ваучер, който представяте на шофьора и той е длъжен да ви закара до избраното място без никакви други плащания.


Обществен транспорт ЛангкавиИма автобусна услуга за основните области на острова - яхтеното пристанище, град Куа, Pantai Cenang и на летището. Автобуси са много редки и не са оборудвани. Ако цените времето и спокойствието си трябва да вземете такси или да наемете на автомобил, мотоциклет или велосипед.Друг начин за придвижване около Лангкави са фериботите. На Лангкави има няколко яхтени пристанища, от които можете да пътувате с ферибот или лодка.