Информация за Танзания

Необходими са входни визи за български граждани. Могат да бъдат издадени на граничния пункт в Танзания.
Вносът на валута не е ограничен, но е задължително попълването на декларация. Разрешен е износът на внесена по-рано валута. Вносът и износът на национална валута е забранен. Разрешен е вносът на до 200 бр. цигари или 250 г. тютюн или 50 пурети, спиртни напитки – до 1 л., до 250 мл. парфюм или тоалетна вода. Хранителни продукти и предмети за лични нужди се внасят само за лична употреба и консумация. Ауди-, фото- и видеотехника се внасят след попълване на митническа декларация, като при напускане на страната трябва да бъдат отписани. Вносът на огнестрелно оръжие е възможен само след предварително получено разрешение от местните власти. Всички растения и животни могат да бъдат внесени, само ако притежават съответното санитарно разрешително. При пристигането всички животни подлежат на санитарна проверка и преминават карантинен период. Забранен е вносът и износът на наркотици, взривни вещества, отрови и порнографски материали. Забранен е износът на слонова кост и предмети от слонова кост, рог от носорог, кожи от диви животни, злато, скъпоценни камъни. Разрешен е износът на бижута от злато и сребро (задължително трябва да има документ за закупуване) , монети (задължително трябва да има документ за закупуване), хранителни продукти за лична употреба.
Задължителни ваксини: жълта треска, малария (хапчета по схема). Препоръчителни ваксини: малария, хепатит А, тиф, детски паралич, хепатит Б, бяс, менингококи. Пастьоризираното мляко и млечни продукти са напълно безопасни за употреба. Консумацията на месо и риба трябва да става само след като бъде добре опечено/ сварено. Употребата на мас, различни салати и майонеза увеличават риска от заболяване. Ако ви ухапе куче, незабавно потърсете лекарска помощ.
240V ,50Hz
Консумацията на бутилирана вода е задължителна.
Както във всички големи туристически центрове местните власти и туристическите агенции предупреждават чужденците да се движат групово, да избягват носенето на големи суми пари, скъпи камери и бижута по улиците. Препоръчва се пари и скъпи вещи да се оставят на съхранение в сейфовете на хотелите.