Екскурзия със самолет
8 дни
20.08.2016 г.

1 645.00 лв.
има места


27.08.2016 г.

1 645.00 лв.
има места


03.09.2016 г.

1 645.00 лв.
има места


10.09.2016 г.

1 645.00 лв.
има места


17.09.2016 г.

1 645.00 лв.
има места


24.09.2016 г.

1 645.00 лв.
има места


01.10.2016 г.

1 645.00 лв.
има места


08.10.2016 г.

1 645.00 лв.
има места

15.10.2016 г.

1 645.00 лв.
има места


22.10.2016 г.

1 645.00 лв.
има места


29.10.2016 г.

1 645.00 лв.
има места


Основна
информация

Настаняване

Допълнителни услуги и отстъпки

Ден 1
София – Барселона

Отпътуване от летище София, Варна или Бургас в зависимост от датата на заминаване. Пристигане в Барселона. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Посещение на "Магическите фонтани"(за полети, пристигащи в Барселона до 17.00 ч.). Нощувка.

Ден 2
Барселона – Сарагоса – Мадрид

Закуска. Обзорна екскурзия на Барселона: Готическият квартал – най-старата част на града, добила своя облик главно през готическия период, когато Барселона, Генуа и Венеция са били най-важните търговски градове в Средиземноморието и са притежавали несметни богатства; Катедралата "Св. Еулалия", чието строителство е било започнато през 1298 г. на мястото на стара романска сграда от която и до днес са запазени няколко каменни релефа; архитектурните шедьоври на Антонио Гауди – "Каза Байо", "Ла Педрера" и Катедралата "Саграда Фамилия" – най-известната и оспорвана творба на Гауди.  Отпътуване за Сарагоса, където се посещава базиликата "Нуестра Сеньора дел Пилар". Свободно време в центъра на града (около 1 ч.). Отпътуване за Мадрид. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Мадрид – Толедо – Мадрид

Закуска. Панорамна обиколка на Мадрид: най-важните и представителни сгради и паметници на Мадрид, улица "Гранд Вия", площад "Пласа де Ориенте". Екскурзия до Толедо – старата столица на Испания. Туристическа програма в Толедо: Катедлата, главната забележителност на Толедо, построена в периода между 1227 г. и 1493 г. на мястото на голямата джамия от времето на маврите и музеят на Катедралата; красивата часовниковата кула в стил мудехар на църквата "Св. Тома", където се намира шедьовърът на Ел Греко "Погребението на граф Оргас". Връщане обратно в Мадрид. Свободно време за индивидуално посещение на музея "Прадо" (без включена входна такса). Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Мадрид – Кордоба – Севиля

Закуска. Отпътуване за Кордоба - вторият най-важен град в Андалусия след Севиля, разположен в подножието на планинската верига Сиера де Кордоба, в равнина, която се спуска леко към река Гуадалкивир. Туристическа програма в стария град на Кордоба (2,5 ч.). с посещение на Катедралата "Мескита де Кордоба". Отпътуване за Севиля - столица на Андалусия, разположена в плодородна равнина на левия бряг на река Гуадалкивир. Пристигане в Севиля. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


Ден 5
Севиля – Гранада

Закуска. Туристическа програма в Севиля: посещение на Катедралата – една от най-големите и богати готически катедрели в христянския свят, несравнима по своя впечатляващ пространствен ефект и изобилие от съкровища на изкуството, построена между 1402 г. и 1506 г. на мястото на главната градска джамия и живописният квартал "Санта Круз", който в арабско време е бил еврейски квартал, а днес е район с много покрити с цветя площади и улици. Отпътуване за Гранада - известната стара столица на маврите. Настаняване. Вечеря. По желание - посещение на фламенко-шоу (заявява се и се заплаща на място). Нощувка.

Ден 6
Гранада – Аликанте

Закуска. Туристическа програма в Гранада: Аламбра – дворцов град, включен в списъка за световно и културно наследство през 1984 г., красивите дворци на Насридите, групирани в неправилна форма, чиито стаи са свързани помежду си посредством дворове и пасажи и "Хенералифе" – лятната резиденция на султаните на Гранада от династията на Насридите. Отпътуване за Аликанте. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Аликанте – Валенсия – Барселона

Закуска. Отпътуване за Валенсия – типичен южен град с шумни улици и светло сини куполи на многобройните си църкви, определена в една древна поговорка като "парче от рая паднало на земята". Туристическа програма във Валенсия с разглеждане на историческия център. Обяд. Отпътуване за Барселона. Настаняване. Нощувка.

Ден 8
Барселона – София

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София, Варна или Бургас.

Цената включва
Самолетен билет и летищни такси София - Барселона - София на авиокомпания "Bulgaria Air" при цена на самолетен билет 223 EUR към месец ноември 2015 г.
Групов трансфер летище - хотел - летище
Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания
2 нощувки със закуски и 1 вечеря в хотел *** в Барселона
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Мадрид
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Севиля
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Гранада
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Аликанте
1 обяд във Валенсия на 7-мия ден от програмата
Туристическа програма в Барселона, Севиля, Кордоба, Толедо и Мадрид
Посещение на Аламбра и "Хенералифе" в Гранада (с включена входна такса)
Посещение на Валенсия и Сарагоса
Обслужване на руски език по време на целия маршрут
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Цената не включва
Туристическа такса престой в Барселона: 1,25 EUR на турист на ден (за хотел ****), 0,75 EUR на турист на ден (за хотел ***). Таксата се заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела
Индивидуален трансфер летище - хотел (когато полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери)
Групов трансфер в интервала преди 8.00ч и след 19.00ч на посока на човек 25лева
Входна такса за музея "Прадо" (14 EUR, за деца до 18 г. - безплатно) в Мадрид
Входна такса за Катедралата в Севиля (8 EUR)
Входна такса за Катедралата (11 EUR) и църквата "Санто Томе" (2,50 EUR) в Толедо
Посещение на представление на фламенко-шоу в Севиля (заплаща се на място)
Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт
Разходи от личен характер