kos_beach

Информация за остров Кос

 

Кос е третият по големина остров от Додеканезите (след Родос и Карпатос). Заради своята пищна зеленина е наречен "Градината на Егейско море". Островът е известен не само със своята растителност - подробното проучване на всички местни атракции ще отнеме повече от един ден. Една от най-големите забележителности е  Асклепион - добре запазен паметник от древността до храмовия комплекс, посветен на бога лечител Асклепий, син на Аполон. В Кос Хипократ основава едно от първите медицински училища. Столица е град Кос.
Плажовете на Кос
Плажовете на острова покриват почти всички изисквания: широки и миниатюрни, с бял, златист или черен вулканичен пясък, с малки камъчета и живописни заливи. На някои места може да се намерят плитки естествени "джакузи"-та, на друти плажове има лечебна кал, а на брега в близост до Psalidi ще намерите горещи извори, които съдържат много сяра.Kefalos, на 43 км от столицата в западната част на острова е известен като един от най-добрите курорти. На местния пясъчен плаж  морето е по-студено, но тук е запазена автентичната архитектура на острова, включително стара вятърна мелница. Съвсем наблизо се намира курортното градче Камари с пет километра пясъчен плаж.Кардамена, вторият по големина курорт на острова, е разположен на южния бряг, на 5 км от летището. Има чудесен  пясъчен плаж с дължина 3 километра и ожгивен нощен  живот. От малкото пристанище Кардамена всеки ден тръгват лодки до остров Nisyros, известен със своя действащ вулкан. На север са популярните курорти Мармари, Мастихари и Тигаки с 10-километров плаж, а също и аквапаркът Lido Water park.
Развлечения, екскурзии и забележителности
Туристите остават с впечатление за мила, уютна, почти домашна атмосфера. Типична гледка от острова са разпръснати  малки селца, пасящи кози и съвсем наблизо туристи, кротко разхождащи се из руините на разрушени замъци или излежаващи са на разкошен плаж. Най-търсен е Асклепион – риуните на храма на Асклепий, дървото на Хипократ със ствол с обиколка от 12 метра, останките на древния град Астипалей край Кефалос, къщите на италианските търговци, джамии, църкви. Местоположението на острова създава перфектни условия за уиндсърфинг, ветроходство и сърф. В Кардамена, Псалиди и Кос има водолазни центрове.Grecotel Kos Imperial Thalasso 5*
Kos Imperial Thalasso - комбинация от изключителен СПА център Thalasso и луксозен курорт. Настоящият воден рай очаква гости от всички възрасти. Широка гама от услуги, от водни спортове и планински велосипеди до развлекателни програми за деца в детски клуб Grecoland с басейн и детска площадка


Hotel Aqua Blu 5* Kos
Aqua Blu хотел се намира в юго-източната част на остров Кос, в близост до центъра на същия град, със своите дървета улици, засадени с палмови дървета, камък, борове и жасмин.
Хотелът не приема деца до 13 години.


Hotel Blue Lagoon Resort 5* Kos
Описание и разположение: чисто нов хотел (построен през 2005-2006 г.) намира се само на 3 км от центъра на Кос, на 75 метра от плажа. Благодарение на своето местоположение на плажа и в близост до град Кос с много барове, таверни, ресторанти и клубове, хотелът е идеално място за отдих с приятели и семейството си. Център в Кос - 3 км, Летище - 22 км.


Mikri Poli Kos Resort 4* Kos
Хотел Mikri Poli Кос Resort (Mikri Poli Кос Resort) се намира в южната част на остров Кос и e построен амфитеатрално.
Плаж на 200 м  


Kos Aktis Art Hotel Kos Aktis е чудесен хотел с красив дизайн, разположен на плажа в центъра на град Кос.


Mariliza Beach Bungalows Kos - Хотелът се намира в Мармари, на 80 метра от 4-километров златист плаж


Pelagos Suites Kos
Разположен до Lambi бряг, на 2,5 км от центъра на Кос.


Pelopas Resort Apatrments Kos
Pelopas Апартаменти в курорти е идеално разположен в привилегировано място на вилно селище Tigaki на кратко разстояние от най-красивия плаж на остров Кос.  


Hotel Carda Beach 4* Kos
Carda Beach Hotel се намира в южната част на красивия остров Кос, на плажа, в популярното село Kardamena, само на кратко разстояние пеша от ресторанти, магазини и нощни заведения, на 700 метра от центъра на Кардамена.