leros150


Информация за остров Лерос 


Островът се намира на 317 километра (171 морски мили) от Атина. Включен е в групата острови от Додеканезите (Южните Споради)и е разположен между Патмос и Калимнос. Островът е с площ от около 53 квадратни километра. Бреговата линия е с дължина 71 км.
Въпреки, че островът е бил пренебрегван в продължение на много години от вътрешен и международен туризъм, през последните 20 години Лерос се превръща в любимо място за много чуждестранни и гръцки туристи, които са намерили истински рай, заради уникалните характеристики, културата и архитектурата и алтернативния туризъм. Лерос е зелен, има отлична пътна мрежа и е един от малкото гръцки острови, на който кипи живот през лятото и зимата. Това се дължи на факта, че много гърци от континента, живеят и работят в Лерос. През последните години гърците са открили този малък рай, и много хора са закупили вили и вили. Лерос, след Крит е най-богатият район на Гърция в доходите на глава от населението.
Туризъм: Leros има много добра туристическа инфраструктура, хотели, апартаменти и самостоятелни студия, красиви плажове и перфектни пътища, където можете да посетите всички курорти на острова за по-малко от час. Повечето улици са покрити от двете страни с евкалипт и борови дървета и шофиране е хубаво преживяване.На острова има много таверни, където да се насладите на местни ястия и прясна риба. Лерос е идеалното място за любителите на рибата, защото основния поминък на крайбрежните селища е риболова.
Август е пик сезон за острова, който е пълен с гръцки и италиански туристи, така че тези, които искат да посетят Лерос този месец е добре да си осигурят по-рано настаняване и транспорт (полети и фериботи).Нощен живот и развлечения: За тези, които търсят забавление и оживен нощен живот, Лерос е една много интересна дестинация. Барове и нощни клубове с чуждестранна и гръцка музика, ресторанти с жива фолклорна музика и традиционни местни песни Lerika изкушават туристите до късно през нощта и често до зори в Агиа Марина, Panteli, Lakki и Alinta.Лерос за разлика от други гръцки острови има нощен живот през цялата година.
Хотели в ЛеросОстровът през последните 20 години се е превърнал в рай за туристите, които се опитват да намерят алтернативен и  по различен гръцки остров. Рекламна кампания на острова е привлякла много туристи и услугите на хотелите в Лерос са сред най-добрите на Додеканезите.
Има автобусни линии на острова, свързващ селата и плажовете от Platanos. Такситата са основният транспорт заради ниските си цени. Автомобили, скутери и лодки под наем също са на разположение.

Археологическият музей в Агия Марина. Той се намира в непосредствена близост до основно училище на Агия Марина в неокласическа сграда. Има лесен достъп от Platanos или пристанището Агия Марина, защото е разположен по средата на пътя, който свързва двата града;Църковния музей, в крепостта на Панагия. Музеят Беленис в Алинда. Разположен в известния замъка Беленис, един от най-красивите величествени имения в Гърция, построен между 1925 и 1926 този музей е собственост на културния център на Община Лерос; Историческият музей на Емануел Исичос, фолклорен музей Военния музей се намира в Меркия на 1 км. западно от пристанището Лаки.
Информация за пътуванеЛерос има ежедневни фериботни връзки от Пирея. Фериботите до Лерос, заминават обикновено от северната част на Пирея Port.Фериботи също свързват Лерос с Патмос, Липси, Калимнос, Кос и Родос. Със самолет: Има ежедневни полети от Атина с Olympic Airlines.
Hotel Panteli-Beach & Motoland Leros Пандели Бийч е само на 5 минути път пеша от Село Платанос и на 10 минути път от Агия Марина


Crithoni's Paradise Hotel Leros
Crithoni Paradise е един от най-големите хотели  в Лерос и е изграден в пълно съответствие с околната среда, традицията и историята на Лерос остров в Гърция. Хотелът Crithoni Paradise е модерен комплекс, който предлага гостоприемство с високо ниво на обслужване.


Castelo Beach Hotel Leros
Hotel Castelo намира в Пандели  в Лерос на брега на морето.


Studios Papafotis Leros
Хотел Hotel Papafotis е удобно разположен в  близост до летището в Лерос (Alinda), Музея Tower Bellinis, Църквата Агиа Марина и Църковния музей на Лерос. Апартаментите са близо до средновековен замък и замъка на Лерос Пандели.