sivota-greece-2

Информация за Йонийско крайбрежие 


Сивота се намира на континенталната част на Гърция, само на 20 км северно от град Парга и с изглед към остров Корфу и остава един от най-девствените райони в континенталната част на Гърция. Като комбинация  с факта, че се намира в район с изключителна красота, заобиколен от гори от бор, кипариси и маслинови дървета ще бъдете изумени от привлекателността на региона. Сивота получила името си от морска битка за Sivota (433 пр.н.е.) по време на Пелопонеската война, както е описана от древния историк Тукидид (460-400 пр. Хр.) .През Средновековието е част от Византия, а по-късно от Османската империя. Присъединен е към Гърция след Балканските войни през 1913. Старите наименования са били Volia и Mourtos, а през 1950 г. получава сегашното си име Сивота. Днес е оживен курорт, разполагащ с множество живописни плажове. Съвсем близо до брега са разположени няколко малки необитаеми острови.
Пердика е село в Теспротия , Епир , Гърция . От 2011 г. тя е част от община Игуменица.  Разположено  е на 35 км от Игуменица и на 15 км от град Парга.С/у селището се намират южната част на Корфу и остров Паксос. Населението е около 2300 жители.
Превеза е град в Северозападна Гърция, център на дем Превеза в административна област Епир. Населението му е около 18000 жители. Разположен е на полуостров между Йонийско море и залива Амбрасиан, Превеза е малко рибарско и търговско пристанище, украсено с красиво боядисани къщи в тесни улички. Превеза е модерен град, административен, търговски, интелектуално и туристически център, столица на префектурата и разположен на входа на залива Amvrakikos. Той е построен на мястото на древния град Vereniki който е основан от Пир, царят на Епир, в 290 г. пр.н.е. в чест на майка си. Градът е създадена към края на 11-ти век. Неговото пристанище предлага връзки към островите на Йонийско море. Намира се на 426 км. северозападно от Атина и 440 км. югозападно от Солун (пътя Янина-Трикала-Лариса).

Плажове Йонийско крайбрежие


Плажове - Шестдесет километри брегова линия граничеща с Йонийско море. Всички плажове в Превеза са лесно достъпни от крайбрежния път, който свързва град Превеза и Игуменица. На плажовете на Превеза няма да намерите големи хотели, но стаите и апартаментите могат да отговарят на всякакви бюджети и потребности, и се считат идеални за семейни почивки. Любителите на организиран къмпинг ще намерят идеални условия за ваканциите си на плажа Monolithi и плажа Риза на няколко километра преди безкрайния пясъчен плаж на Loutsas. На повечето плажове ще намерите съоръжения, които ще направят престоя ви по-приятен от: безплатни чадъри и шезлонги, плажни барове и водни спортове, а за тези, които предпочитат спокойствието и отхвърлят удобствата препоръчваме плажа Alonaki Fanar.Как да стигнем Превеза?
Автобус
От автогарата автобуси обслужват Янина (€ 8.70, два часа, осем пъти дневно), Парга (€ 6.10, два часа, пет пъти дневно), Игуменица (€ 8,50, 2 ½ часа, два пъти дневно), Солун (€ 39, осем часа, един път дневно) и Атина (€ 32, шест часа, пет пъти дневно).
Самолет
Най-малко пет полета седмично от Атина (от € 65, един час) с Olympic Airlines. Летище Превеза е разположено на 7 км южно от града.
hotel Alea Resort - Parga  
Alea Resort е разположен в красива среда, между с. Парга и най-популярния плаж Valtos.


Dimitra Hotel-ligia
Dimitra Hotel е разположен в селището Лигия, окръг Vrahos само на 20 км от град Превеза. Хотелът  е с магически, частен плаж на Йонийско море, на 100 м.


Dioni Boutique Hotel-preveza
Boutique Hotel Диони се намира в центъра на Превеза, доисторическия център и пазара, само на 500 метра от плажа Kiani Akti.


Domotel Agios Nikolaos-sivota
Domotel Agios Nikolaos Hotel, е 4 звезден хотел в Сивота и пети член на луксозната хотелска верига Domotel SA в Гърция.


Kanali Beach Hotel-kanali
Hotel Kanali се намира на 12 км от центъра на град Превеза, на магистралата Превеза - Игуменица, 16. от летище Aktion и на 200 метра от Йонийско море.


Karavostasi Beach Hotel-perdika
На 150 метра от морския бряг при Karavostasi ще откриете Karavostasi Beach Hotel. Той се намира в района на Perdika, живописно селце  известно с природната си красота.


Korali House-vrachos
Korali House се намира само на 30 метра от пясъчния плаж Врахо Луца


Myrto Hotel-vrachos
2-звездният хотел Myrto се намира точно на пясъчния плаж със Син флаг Врахос в Превеза, където има безплатни шезлонги и чадъри.


Hotel Parga Beach-parga
Hotel Parga Beach е разположен сред маслинови дървета и цветни градини на самия морски бряг и само на 200 метра от центъра на живописния град Парга.


Poseidon Beach Hotel-kanali
Poseidon Beach Hotel се намира в Kastrosykia, на 18 км от центъра на Превеза, на 30 км. от град Лефкада и 10м. от кристално чистите води на Йонийско море.


Hotel Preveza City-preveza
Превеза City Hotel е разположен в центъра на града, в непосредствена близост до традиционния, исторически и търговски център, само на 3км от летище Aktion, 95 км от международното пристанище Игуменица и 2 ½ часа от Солун.


Hotel Sivota Diamond-sivota
Sivota Diamond Spa Resort  е разположен в близост до плажа и пристанището на Сивота.


Hotel Vdelmar-vrachos
ХотелV-Del Mar е построен през 2009 г. и е разположен точно срещу плажа на Vrachos.


Sesa Boutique Hotel   
Идеално разположен в Канали, красиво селце на крайбрежния път от Превеза до Парга в северозападна Гърция, Sesa Boutique Hotel е чудесно убежище за двойки и семейства, които търсят естетически луксозно настаняване в непосредствена близост до плажа.