kefalonia

Информация за остров Кефалония 


Остров Кефалония  е най-големият от групата на Йонийските острови с площ от около 800 кв.км. Разположен е в сеизмична зона.  Столица е Аргостоли. Населението на острова е около 42000 жители.
Летището се намира на 10 км от столицата.
Интересни места за посещение са: Археологическият музей в Аргостоли (критско-микенския период), Венецианския замък св. Георги, манастира св. Герасим Кефалонски, манастира св.Андрей, подземното езеро Мелисани, пещерата Дрогороти и др.
Въпреки, че се е развил през последните години като семейна дестинация и е посещаван от множество туристи, плажните места на острова никога не са претъпкани поради големината му. Предимно известен с екзотичните плажове, като Myrtos, Антисамос, Lourdas и Скала, островът е известен и с яхтеното пристанището Fiscardo.
Emelisse Hotel 5* Kefalonia
Намира се във Фискардо на 1.8 км от пристанищет на 3.2 км от Foki Beach. Хотел Emelisse е част от веригата Tsimaras Hotels & Resorts. Разположен е на брега на Йонийско море, на остров Кефалония.


Odyssey Hotel & Spa Kefalonia
Odyssey Hotel & Spa се намира само на 200 метра от плажа в село Агия Ефимия. Той разполага с открит басейн, хидромасажна вана, фитнес зала и СПА център. Неговите просторни сиути имат балкони с изглед към Йонийско море.


Hotel Athina Kefalonia
Комплексът се намира в село Karavomylos близо до град Sami, до плажа Antisami, Мелисани Lake и Drogarati пещера, които са едни от най-атрактивните забележителности на Кефалония.  


Balhambra Suites Kefalonia
Тази романтичен апартхотел, който се намира в Кефалония (Фискардо) в близост до плажа Aphales Beach/100 м/, Fiskardo Port, и Foki Beach.