thassos2

Информация за остров Тасос 


Тасос е остров в северната част на Егейско море, срещу бреговете на Източна Македония. Континенталната част е само на 12 км. Крайбрежието на острова е 115 км. Главният град на острова е Тасос, но е известен също като Лименас, или "пристанище". Наблизо са руините на древния град Тасос, основан преди около три хиляди години. Исторически погледнато, това е част от по-голям регион континенталната част на Тракия на юг.
Тасос има богата растителност, откъдето идва името "зеления остров" на Егейско море: маслинови дървета, борове, кедри, смърч, липа, дрян и много други дървета и храсти. Зелени хълмове, бели плажове, водопади в горските дебри, мраморни скали, чисто море - пленяват посетителите на острова. Известен е още като "Изумрудения остров", "Зеленият диамант на Егейско море", "Островът на сирените", и дори "Мраморният остров", заради добивания тук великолепен бял мрамор. Тасос е най-северният остров на Гърция, с климат, повлиян от планинска верига, опъната от северозапад към югоизток, с много извори и море, която заобикаля острова в плътен пръстен.

Плажове на остров Тасос


Едни от най-известните плажове на остров Тасос са Макриамос, Голдън бийч, Скала Потамиас и Парадайз бийч в близост до Лименас. Отличават се с отлична пясъчна линия и кристално чисти морски води. Подсигурени са с чадъри и шезлонги.
За любителите на спокойната почивка и уединението най-привлекателни са плажовете Лименария бийч и Алики.
Louloudis Hotel Thassos  
Намира се в района Pachis, на 8 км от Лименас и на 3 км от Скара Рачони.


Makryammos Bungalows Thassos
Хотелският комплекс е разположен на първа линия, в залива Макриамос, само на 2 км от Лименас - главно пристанище и най-голям град в Тасос, често наричан и със самото име на острова. Makryammos Bungalows е клубно селище, което обхваща 30 акра гора и разполага с прекрасен собствен плаж.


Ntinas Apartments Thassos
Комплекс Ntinas Apartments се намира само на 150 м. от плажа Кристи Акти на остров Тасос с прекрасна гледка към залива Златен плаж.


Hotel Royal Paradise Thassos  
Royal Paradise Beach е най-новият и луксозен комплекс на острова, разположен в романтичния залив на едноименния плаж "Paradise". Намира се на 30км от пристанище Принос и съвсем близо до селищата Потос и Лименария.


Tripiti Bungalows Thassos  
Комплекс от двуетажни къщи, който се намира в близост до Лименария, на 150 м от плажа Трипити, известен с кристално чистите си води и ситен бял пясък.


Rodon House Thassos
Хотелският комплекс е разположен в южната част на о. Тасос, на брега на морето, с директен достъп до един от най-красивите плажове – Трипити .


Hotel Ilio Mare Beach Thassos
Комплексът се намира на западния бряг на о.Тасос, на брега на морето и на 30минути с кола до столицата Лименас.


Hotel Alexandra Golden Boutique Thassos
Петзвездният луксозен бутиков хотел е разположен в края на Golden Beach, един от най-известните плажове на остров Тасос, на разстояние 2,5 км от село Скала Потамиас, и 4,5 км от традиционното планинско село Панагиа.


Alea Hotel Suites Thassos
Alea hotel & Suites е новопостроен модерен и елегантен хотел, разположен на обща площ от 30 000 кв.м. на обширен пясъчен плаж.


Hotel Alexandra Beach Spa Resort Thassos
Разположен в близост до градчето Потос, на първа линия, хотел Alexandra Bеach Spa Resort Thassos прекрасно съчетава чистия планински въздух с романтичния плажна на собствен залив на източния бряг на острова.


Rachoni Bay Resort Thassos  
Хотелите Rachoni Resort 3*, Rachoni Bay hotel 3*, Rachoni beach 2* са разположени на първа линия на плажа, само на 300 м. от живописното рибарско селище Skala Rachoni и на 12 км от Лименас - главно пристанище и най-голям град на остров Тасос


Hotel Atrium Thassos
Хотел Atrium е модерен хотел, разположен на 600 метра от Потос - един от най-популярните курорти на о.Тасос.


Blue Dream Palace hotel Thassos  
Хотел Blue Dream Palace се намира в южната част на о. Тасос, в района на Трипити, на 3.5км от центъра на вторият по големина град- Лименария и на 20км от пристанището.


Ioannis Golden Beach hotel Thassos
Хотел Ioannis се намира в източната част на остров Тасос, в близост до курорта Скала Панагия. Разполоежне е само на 100 м от световноизвестния, два пъти носител на престижното отличие „Син флаг”, плаж Golden Sand.