agistri1

Информация за остров Агистри 


С автобус трансфер от летището до Пирея
Най-икономичният начин за достигане до пристанището на Пирея е с автобус. Вземете автобус X96, който ще ви отведе директно до пристанището на Пирея.
Влезте на Gate E8, това е мястото, където фериботи и Летящите Делфини заминават да остров Агистри и другите Саронически острови (Егина, Метана, Порос, Хидра и Спецес).
Цената на билет от летището до Пирея е € 5.00 и е валиден за 24 часа. Можете да използвате един и същ билет за автобус, тролейбус или метро. В зависимост от обема на трафика, пътуването от летището до Пирея може да отнеме между 60 и 90 минути.
С такси от летището до Пирея
Когато търсите малко повече комфорт можете да вземете такси от летището до Пирея (до Gate E8). Таксата ще бъде около € 50.00 (дневна ставка).
С влак от летището до Пирея
Линията на метрото (синя линия) се изпълнява от летището през центъра на Атина до Piraeus - пътуване ще отнеме 60 минути.
Agistri е само на 55 минути от пристанището на Пирея и е най-добрият вариант за всеки, който иска да има отпускащи ваканции близо до Атина, или за всеки, който иска да избяга за почивните дни в почти идилично място.
Той е малък рай на земята, разположен в Сароническия залив с борови дървета докосващи кристално сините води. На острова има четири селища (Мегалохори - Скала - Лименария - Metochi), които са идеални за прекрасни летни почивки и релаксация, спокойни събота и неделя. Agistri е третият най-зелен остров в Гърция с 80% от площа покрита с гори


Може би е една от последните няколко романтични дестинации в Гърция. Agistri има много красиви хотели,студиа или стаи под наем, идеални за семейни почивки. Островът привлича много художници, които черпят вдъхновение от красотите му. Agistri има две естествени пристанища: пристанищета Скала и Megalochori. Фериботни лодки пътуват от Пирея до Скала и летящи делфини до Megalochori. Островът има целогодишна морска връзка с остров Егина. Megalochori, известен също като "Милос", се намира на запад от Скала и е административната столица на острова. В Скала и Megalochori има множество туристически магазини, хотели, стаи и апартаменти под наем, таверни, кафе магазини и барове.
На островът ще откриете супер-маркети, сладкарници, магазини за хранителни стоки, магазини, банка, аптека и регионален здравен център свързан с болницата Tzaneio в Пирея.
За да обиколите острова можете да наемате велосипеди и мотоциклети.
Agistri е най-малкият остров от Сароническите острови с площ от 14 кв. км Той е само на 22 морски мили от Пирея и на 3,5 морски мили от остров Егина. Дължината на острова е 5,5 км, а ширината му е 3,5 км. Най-високата точка на острова е 245м и се намира на Kontari.
Населението на острова е 1,120 жители, а през лятото се доближава до 5000 жители
заедно с туристите.
Столицата на острова Megalochori е на 2,5 км от Скала и на 6.5 км от Лименария.
Aktaion Hotel Agistri
Хотел Aktaion е перфектно разположен на главния пясъчен плаж на курортното село Скала на остров Агистри.


Oasis Skala Beach Agistri
 Разположен точно на пясъчния плаж на Скала, семейният хотел Oasis Skala Beach предлага романтично декорирани стаи с изглед към морето, басейна или планината.


Hotel Milos Agistri

Този очарователен хотел е разположен точно над живописното пристанище на село Milos.