hydra hotel hydra2

Информация за остров Хидра 


Остров Хидра
Остров Хидра с формата на амфитеатър с изглед към залива Argosaronic е една от най-романтичните дестинации в Гърция.
Традиционните каменни имения, тесни калдъръмени улици, усамотени площади и преди всичко забраната на автомобили и използването на около 500 магарета като средство за обществен транспорт, обяснява причината, поради която острова запазва своята уникална атмосфера през течение на времето. Хидра преживява изключителен икономически растеж в миналото, благодарение на военната и търговска дейност. Впечатляващ е факта, че толкова малък остров е родно място на пет гръцки министър-председатели!
Луксозните имения от камък, притежавани някога от важните семейства (Voulgaris, Kountouriotis, Tombazis, Kriezis, Bountouris и т.н.), и построени от италиански майстори, разкриват богатството на острова в миналото. Днес повечето от тези имения къща на острова са превърнати в музеи. Около 300 църкви и 6 манастири са  разпръснати из острова, както и оръдия и статуи на герои от войната за независимост през 1821 г. Хидра е яхтинг рай, като всяко лято се пълни с моторни лодки и яхти. Струва си да се спомене, че Hydra става известна по целия свят, благодарение на филма " Boy on a Dolphin ", заснет на острова през 1957 г. със София Лорен в главната роля.

Забележителности на одтров Хидра


музеи на острова:
• Исторически архив-музей на Hydra: Там се намират редки архивни материали, свързани с историята, традициите и културата на острова в периода 1708-1865. Включва архив раздел, раздел музей и библиотека. • Църковно-Византийския музей: Разположен в стария манастир "Успение на Света Богородица, в него са положени одежди, свещени съдове, богато украсени икони, предимно от 18-ти век. • Пристройка на Националния исторически музей: Къщата на Lazaros Kountouriotis работи като пристройка на Националния исторически музей. Тя е дарена на национално и етноложки общество на Гърция през 1979 г. от неговите потомци. • Музей на пост-византийското изкуство и история на Hydra: Разположен в имението на Georgios Kountouriotis, музеят показва лични артефакти на семейството, както и експонати от съвременната история на острова.
плажове на острова:
• Мандраки: По време на войната за независимост той е използван като пристанище, а днес е организиран плаж с отлични съоръжения за водни спортове. • Bísti: каменист плаж с водолазен център, където се организират занимания с водни спортове като гмуркане и каране на каяк. • Vlychоs: плаж, покрит с камъчета • Spilia: • Limniоniza: смятан за най-красивия плаж на острова, на около два часа пешеходен туризъм• Агиос Николаос: пясъчен плаж, в западната част на острова. Достъпът е възможен само с водно такси.

Транспорт на остров Хидра


Как да стигнем до острова
• С летящ делфин Има летящи делфини заминаващи всеки ден от пристанището на Пирея (около 1 час и 30 мин.).
• С хеликоптер.Има равна площ, в близост до град Хидра, който се използва като място за хеликоптери. Heli Air, със седалище в Порто Хели, също има въздушни транспортни връзки до Хидра
Angelica Hotel HydraХотел Angelica с намирае на централния път на острова, на около 3 минути от пристанището.


Hydra HotelНамира се в непосредствена близост до античния театър на Епидаврос.