alonissosbeach20

Информация за остров Алонисос 


Остров Алонисос е част от Спорадските острови, най-малко популярет, но с чудесни условия за спокойна и пълноценна почивка. В минапото острова се е наричал Ikos, но от 1831 г. е преименуван със сегашното си наименование. На Алонисос има много красиви и девствени плажове, някои от които са Megalos Mourtias , Marpounta, Roussoum, Spartines, Lefto-Gialos и много други. До островът може да пристигнете с ферибот от Атина, Солун/3 до 6 часа/ , Волос/около 5 часа/ или с полет от Атина за около 40 минути. Интересни места за посещение са музея на Kostas и Ангела Mavrikis с различни артефакти, Kokkinokastro-място с останки и руини от мезолита, Агиос Янис-останки от антично селище, Агиос Димитриос: останки от стените на византийската базилика, Кира Панагия: останки от неолитно селище, Пещерата на Cyclops на GiouraAlonissos Beach Bungalows & Suites Hotel
Хотелът е с категория 1-ви (4*) и е разположен в Хриси Milia, само на 4,5 километра от главния град на острова, наречен Patitiri.  


Hotel Atrium 3* Alonissos
Разположен в покрайнините на Patitiri на около 600 м от плажа Rousoum Gialos , достъпен  стъпалап (прибл. 500 м). Крайбрежната алея на Патитири е на около 1 км,  а Алонисос Town (ок. 2,5 км).


4 Epoches hotel, Alonnisos
Прекрасен хотел с басейн, който е построен през 2011 г. и се намира в Steni Вала на разстояние 10 км от главното пристанище на Алонисос..

Плаж на 400 м