hotel Skiathos Princess -3

Информация за остров Скиатос 


Райско кътче с живописно крайбрежие, луксозни хотели и все по-нарастващ брой туристи. Ниски планини, покрити с борови гори, множество заливи с пясъчни плажове.Как да стигнем до тамНа Скиатос може да се стигне със самолет от Атина, с ферибот или "летящ делфин" от Агиос Константинос, Волос, Алонисос и Скопелос. През лятото можете да дойдете и от Kими на Евия, Скирос и други острови. Остров Скиатос е достъпен и с кораб, наречен "Анна Мару", който тръгва от пристанището Неа Мудания на Халкидики.
Скиатос ПлажовеLalaria или Трипия Петра - хубав плаж с кръгли бели камъчета. От едната страна се затваря  с арка - внушителна скала, която образува естествен "мост" над морето.Koukounaries - добър пясъчен плаж, оформен като подкова, заобиколен от високи зелени борове. Мястото е много красиво: от едната страна на плажа има малка река, а в близката борова гора - езеро. На изток са плажовете Banana, Крас и Агия Елени, и на север, сред гъста борова гора - екзотичния Mandraki с високи пясъчни дюни и рязко спускане към морето,Ahladies - малък залив с един от най-добрите пясъчни плажове на острова.
Развлечения, екскурзии и забележителности на СкиатосГлавният град Скиатос или Chora е основан около 1830 г. Живописните улици са пълни с туристи през лятото. Тук е къщата на великия писател Александрос Papadiamantisa (сега музей.) Между два залива е на малкия полуостров Bourtzi с руините на древен замък. В Хора има и няколко интересни църкви, сред които Църквата на Три Светители (Градската катедрала в горната част на града). Близо са селцето Фтелия и плажа Мегали Амос. От природните забележителности на острова са интересни: GALAZ-Spilia ("Azure Grotto") лазурната пещера и тъмната пещера. Кастро е величествена скала в най-северната част на острова, близо Lalaria. На нейния връх има крепост, построена през 16 в. с 300 къщи и 30 църкви (от които са запазени само две). Tsukrias - живописния остров с бял пясък срещу Ahladies (частна собственост, но посещението е позволено). Манастир "Св. Харалампий” на 5 км от Хора, където е прекарал последните си години местния писател Александрос Морайтидис. Манастирът Евангелистриясе намира на 4 км северно от Хора. Той е известен в историята като мястото, където през 1807 г. за първи път е издигнато гръцкото знаме: бял кръст върху син фон. На 15 август всяка година от манастира тръгва шествие за Св. Богородица – единствена по рода си церемония в Гърция.Манастирът Kunistry Богородица е византийски манастир с прекрасен дърворезбован иконостас.
Mandraki Village Boutique Hotel Skiathos
Намиращ се близо до прекрасния плаж на Koukounaries, хотел Mandraki Село е идеален за семейни почивки. Предлага гурме ресторант, пул бар, плувен басейн и детски басейн.


Esperides Beach Resort Skiathos
Esperides Beach Resort е разположен  край плажа Ахлади, на 4 километра от град Скиатос и пристанището.Предлага плажен бар, открит ресторант и  голяма тераса за слънчеви бани с басейн  


Magic Hotel Skiathos
Magic Hotel е разположен на хълм на 250 метра от плажа Агия Параскеви. Предлага средиземноморски ресторант, зона с басейн с детска секция, хидромасажна вана и бар.Плажът Агия Параскеви е на 5 минути пеша, а плажът Кукунариес - на 6 километра. Magic се намира на 6 километра от пристанище Скиатос и на 7 километра от летището.  


hotel Skiathos Princess 5*
Хотел Skiathos Princess  5* е разположен на около 7 км от летището и пристанището на остров Скиатос.


Aegean Suites-Skiathos
В град Скиатос, плаж Мегали Амос-0.2 км, Papadiamantis House-1.3 км, пристанище Skianthos-1.5 км, плаж Ахладиес-2.9 км, плаж Платаниас-5.7 км