hotel Afroditi Skopelos-5

Информация за остров Скопелос


 Скопелос се намира между островите Скиатос и Алонисос и принадлежи към Спорадските острови. Това е зелен остров, на същото равнище като Delphi,  с височина от 680 метра. Островът е известен с народното творчество, занаяти, особено керамика и изключително вкусни сливи.Как да стигнем до тамС ферибот или "летящ делфин" от Агиос Константинос, Волос, Скиатос и Алонисос, през лятото и от Kими, Скирос и други острови.Плажовете на остров СкопелосLimnonari - дълбок залив с пясъчен плаж, с неподправена дива красота. Panormo - живописен залив, на 16 км от Хора. Milia - най-красивата и най-дългата плажна ивица на остров Скопелос: гъста борова рязко се спуска надолу към морето, зелен остров и красив зеленикав цвят на водата се сливат. Elios - пясъчен плаж, на 21 км от Хора.
Развлечения, екскурзии и забележителности на СкопелосНа острова има повече от 100 църкви, много от които - истински шедьоври. Сред тях са „Животворящия източник”, „Архангел Михаил”, „Христос Спасител”, а сред руините на Кастро - църквата "Св. Атанасий”. В традиционната скопелоска къща можете да видите интериор, който се състои от местни произведения на народното творчество - платове, бродерия и керамика.Заливът Стафил, на името на легендарния пълководец цар Минос, който основал града и станал първия владетел. На залива Panormo е Милия с безкрайните си пясъчни плажове.Североизточното крайбрежие на острова е със стръмни дерета и скали може да се посещава с лодка. Също така си струва да посетите манастирите на Скопелос с редки стенописи, икони и дърворезбовани иконостаси
.Adrina Beach Hotel Skopelos
Adrina Beach Hotel е разположен в южната част на острова, между пристанищата на Глосас и  Скопелос приблизително 13 км между тях, но е и най-блиското разстояние от  Панормо и плажовете Mилиа и Кастани.


Amalia Hotel Skopelos
Amalia Hotel се намира в град Скопелос, на 150 метра от пристанището и само на 100 метра от плажната ивица.


hotel Afroditi Skopelos
Hotel Afroditi се намира на 100 метра от плажа Панормос и разполага с открит басейн с отделна детска част и бар до него.


Aeolos Hotel Skopelos
Един от най-добрите хотели в Скопелос с невероятна гледка към града и Егейско море. Има 57 стаи и 3 апартамента на своите 3 етажа. Този красив хотел е много популярен и работи от май до октомври. По-малко от 650 м  пеша до пристанището и града


Blue Green Bay (ex Blue Suites)  – Panormos
Blue Green Bay е разположен на брега на морето в залива Panormos, известен с плажа награден със Син Флаг , на около 12 км от столицатаЧора в Скопелос.


Elios Holidays Hotel 3* - Neo Klima
Elios Holidays Hotel  (Neo Klima) е разположен в близост до плажовете Milia и Panormos Beach.


Rigas Hotel 3* - Skopelos
Rigas Hotel е разположен близо до фолклорния музей, пристанището на Скопелос и музея на фотографията. Също така в близост са плажовете Beach Stafylos и Valanio Beach.


Skopelos Holidays Hotel & Spa 5*
Скопелос Holidays Hotel & Spa се намира в близост до фолклорен музей, Музея на фотографията и пристанището на Скопелос. Също така в близост са плажовете Beach Stafylos и Valanio Beach.