Mount_Athos-halkidiki

Информация за Атон Халкидики 


Атон или Света гора е планински полуостров част от Халкидики в Северна Гърция. Той е автономна монашеска общност под гръцки суверенитет с 20 православни манастира и население от около 1400 души. Подчинен е на Цариградската патриаршия в Истанбул. Обитаването на полуострова е разрешено само на монасите. Света гора се оформя като манастирска общност през 963 година, когато монахът Атанасий основава манастира Великата Лавра, който и днес е най-големият от всички манастира на Атон. Според гръцката конституция Света гора е самостоятелна административно-политическа единица, която се състои от 20 манасти. Главен и административен център е Карея, която е седалище на губернатора. Наред с манастирите има 12 скита - малки монашески общности. Съществуват и постници (пещери и колиби), предпочитани от монасите, желаещи да водят по-строг аскетичен живот. Всички лица, живеещи на Атонската Света гора стават гръцки граждани без никакви формалности, след като приемат монашеството. Всеки поклонник от мъжки пол над 18 г. би могъл да посети Света гора, но едва след като получи специално позволение. Посещението на жени в Света гора е забранено с императорски хрисовул през 1060 година.Akrathos hotel halkidiki
Разположен на 2 км от Уранополис
Плаж на 100 м


Agionissi Resort halkidiki
Agionissi Resort Hotel се намира на остров Амулиани на 5 - минутно пътуване с ферибот от континента.
Плаж до хотела


Akti Ouranoupoli hotel halkidiki
Разположен на 125 километра от международното летище на Солун на един от най-красивите плажове на Халкидики ( квартал на Mount Athos ) , с изглед към Амулиани и Ситония . Уранополи - 2.5 km .
Плаж през улицата


Alexandra Hotel Nea Roda halkidiki
Хотел Alexandra се намира в Неа Рода Халкидики


Alexandros Palace hotel halkidiki
Хотелът се намира на третия ръкав на п-в Халкидики - Атон, на 108 км от Солун и на 7 км от курортното селце Уранополис. Разположен е на площ от 60 000 кв. м.
Плаж на около 150 м.


Arhontiko hotel halkidiki
Хотел Archontiko се намира на 100 м от пристанището  на единственият населен остров на Халкидики-Амулиани.
Плаж на 100 м


Aristoteles Holiday resort halkidiki
Разположен близо до Уранополис
Плаж на 50 м.


Athorama hotel halkidiki
Хотел Athorama е разположен на хълм на 500 метра от плажа Скала.


En Oiko apartments halkidiki
Само на 100 метра от красивия плаж на Олимпиада, семейният курорт EN IKO CHRISTIANNA предлага всички удобства за една незабравима ваканция


Eagles Palace Hotel halkidiki
Един от най-луксозните комплекси на Халкидики е разположен на третия ръкав, най-романтичния на полуострова, в непосредствена близост до селището Ouranoupolis. Хотелът се намира на около 100км от Солун, на самия морски бряг


Germany Hotel halkidiki
Хотел Германия е традиционен гръцки хотел построен в непосредствена близост до морето. Той е напълно реновиран през 2011 г. и разполага с 17 тематично декорирани стаи на два етажа, спретнато обзаведени с минимален дизайн доминиращ подход.


Helianthus hotel halkidiki
Къщата за гости Helianthus се намира на остров Амулиани, единственият населен остров в района на Халкидики и работи от август 2009 година.


Ismini Hotel halkidiki
Хотел Ismini се намира на остров Амулиани. Хотелът е разположен  на 300 метра от пристанището.


Kargas Apartments halkidiki
Каргас Апартаменти се намира на 280 метра от плажа,  на 1 км от Олимпиада, Халкидики и на няколко километра от Ставрос.


Parathinalos hotel halkidiki 

 Намира се в Неа Рода, Халкидики.


Leandros hotel halkidiki 

  Хотел Leandros Халкидики се намира в Неа Рода, Халкидики само на няколко километра от манастира Атон и на 110 км от международното летище в Солун Хотелът е разположен в красива, покрити с борове район, близо до морето.


Liotopi hotel halkidiki 

 Hotel Liotopi е атрактивен и удобен хотел разположен в пристанището на Олимпиада на полуостров Атон.


Loxandra Studios Metamorfosi halkidiki 

 Хотелът е построен през 2006-2007 г. и разположен в гр. Метаморфози на 75 км от летище  Солун, на 22 км от гр. Муданя, на 8 км. от Nikita и на 28 км от село Мармарас.


Marianni Studios halkidiki
Marianni Studios се намират на крайбрежната път на Олимпиада, на брега на морето.  


Sunrise hotel halkidiki
Разположен на тихия остров Амулиани, намиращ се срещу полустров Агиос Орос, с неповторим изглед към Света Гора и манастирите на Атон. На 300 метра от пристанището на Амулиани. Хотелът е разположен до самия плаж, заобиколен от градини, с прекрасна гледка към морето.


Theoxenia Hotel halkidiki
Хотел Theoxenia се намира на 120 км от Солун, на третия ръкав на п-в Халкидики – Атон. Разположен е на 2 км от курортното селище Уранополис и на 30 м. от плажа.
Плаж през улицата


Xenia Ouranoupolis hotel halkidiki
Разположен на 300 метра от центъра на Уранополис
Плаж - първа линия


Pyrgos Hotel halkidiki
Пиргос хотел е разположен в Халкидики на полуостров Атон до Урануполис. Той е изграден на входа на това традиционно рибарско селище. Пиргос хотел работи от 1979 г