gerakini sithonia-halkidiki greece

Информация за Геракини 


Геракини се намира на 80 километра от Солун, само на 14 км от Полигирос и приблизително 65 километра от солунското летище в Македония.

Геракини се намира в сърцето на Халкидики и заради географското си разположение е идеална отправна точка за екскурзии до трите полуострова на Халкидики, както и за пътешествия до Солун и планината Холомонтас.

В началото на миналия век то е било малка общност, населявана се от миньори в мините за минерали в региона. Настоящото развитие е започнало след 1960 г.

Селото е един от основните туристически курорти на Халкидики и привлича хиляди посетители всяко лято.Sonia Village halkidiki
Разположен е на 800 метра от селището Геракини, на 60 км. от летището на Солун, на 14 км. от Неа Муданя и на 300 метра от хубав пясъчен плаж.


Martha's Hause Gerakini halkidiki
Haus Марта е на 40 минути от аерогара "Македония" в Солун, на 15 минути от Н. Мудания и на 500 метра от Геракини. Също така е на 30 минути от пристанището, където можете да вземете едно-дневен круиз около Атон.  


Ikos Olivia Gerakini
Ikos Olivia се намира върху собствената си частна плажна зона в село Геракини и се отличава с 3 открити басейна, 1 закрит басейн и СПА съоръжения. Комплексът е разположен върху обширни площи с тенис корт, магазини и 5 ресторанта и предлага елегантни помещения за настаняване с безплатен Wi-Fi.


Across Coral Blue Beach Gerakini halkidiki
Хотелът се намира в селището Йеракини или Геракини на около 80 км от Солун и малко преди влизането в Ситония, но все пак се води част от ръкава. Разположено е в Торонейския залив – заливът между Касандра и Ситония.


Trikorfo Beach hotel Gerakini halkidiki
Хотелът се намира на Ситония - втория ръкав на Халкидики, на 65 км. от летището в Солун и на 17 км. от Неа Мудания. Разположен сред стара маслинова гора, Trikorfo Beach предоставя изглед към плажовете със златист пясък и се простира от брега с кристалночисти води до близките склонове с невероятна панорама. Намира се точно в центъра на Халкидики, най-търсената ваканционна дестинация в Северна Гърция.


Sithonia Village Hotel 3* Gerakini halkidiki
разположен  e в живописен и спокоен район на п-в Ситония, в селище Геракини, само на 70 км от град Солун. Отличава се с красива зелена територия с борови и маслинови градини, светли и уютни стаи, безплатен интернет, ресторант и бар - всичко необходимо за тиха и пълноценна икономична почивка.