kalithea-kasandra-halkidiki

Информация за Калитея Халкидики

 

Калитея е модерен морски град на източния бряг на полуостров Касандра, Халкидики. Има оживена главнаулица с нощни клубове и стилни барове, плюс очарованието на старо селище с малки таверни и автентична гръцка кухня. Дългият пясъчен плаж е подкрепен е застроен с луксозни хотели и чудесни вили и комплекси.
Намира се на около 90 км от град Солун и на 85 км от летището.
Днес постоянното население достига 500 жители и всяко лято приютява хиляди местни и чужди туристи.
Селото привлича хиляди туристи не само заради хубавите плажове, но също и заради важните археологически находки намерени след проведените разкопки.  Находките в храма включват Амон  Зевс (в Дорийски стил построен през 4 в. пр. Хр.) и архитектурни останки, принадлежали на раннохристиянста църква. В днешно време има също и малък храм на Св. Пантелеймон с много интересни стенописи, намиращ се до хотел Амон Зевс.


Aegean Melathron1

Aegean Melathron 5*


Хотел Aegean Melathron е един от петзвездните луксозни и се намира в Халкидики , на полуостров Касандра , който винаги е бил притегателен център за хиляди посетители от Гърция и чужбина. Хотелът се намира на разстояние 90 км от Солун и само на 3 км от популярния център на отдих и развлечения - Калитеа.
Плаж - 1-ва линия

Alexander The Great Hotel-5

Hotel Alexander the Great 4*


Alexander The Great Beach Hotel се намира на полуостров Хакидики, Касандра на 2,5км южно от Калитея и на 1,5 км преди Криопиги. Летище Солун е на час и половина път с кола, а прилежащата плажна пясъчна ивица е дълга 2 км.

Плаж - 1-ва линия


Alkionis Studios


Alkionis Studios се намира на 200 метра от плажа Калитея в Халкидики, както и на 50 метра от центъра. Основното летище на Солун се намира на 75 км от комплекса.

Плаж - на 200 метра от хотела


Ammon Zeus hotel 4*


Хотелът е разположен в центъра на Калитеа

Плаж на 20 метра


Hotel Athos Palace 4*


Разположен на самия плаж, на 2 км от град Калитея – най-оживения и популярен град на първия ръкав на полуострова, хотелът е част от веригата G-Hotels

Плаж - 1-ва линия


Hotel Macedonian Sun 3*


Хотелът е в непосредствена близост (2 км разстояние) до град Калитеа.

Плаж на 5 минути


Okeanis Hotel


Okeanis хотел е разположен в Калитея, на полуостров Касандра в непосредствена близост до руините на древния храм на Амон Зевс

Плаж на около 400 метра


Palladium hotel 3* Kalithea


Palladium хотел се намира на полуостров Касандра само на 3 километра от курорт Калитея и на 90 км от Солун.

Плаж на 600 метра


Pallini Beach hotel 4*


Голям хотелски комплекс разположен в близост до селището Калитеа на ръкава Касандра, на брега на Егейско море, сред голяма и красива, цветна градина, част от хотелска верига G-hotels.

Плаж - 1-ва линия


Hotel Theophano Imperial Palace


Хотелът се намира в Касандра югоизточно от град Солун, на 500 м от най-популярните нощни клубове, барове и дискотеки на Калитеа .

Плаж - 1-ва линия


Kleopatra Hotel Kalithea

 


Хотел Kleopatra се намира на 200 метра от центъра на Калитея .

Плаж на 400 метра


Margarita Sea Side Hotel Kalithea


Хотелът е разположен в Калитеа и е на 85 км от летище Македония до Солун.

Плаж - 1-ва линия