nea-potidea

Информация за Неа Потидеа и Неа Мудания  


 Неа Потидеа

Селището Неа Потидеа е разположено на 6 км южно от Неа Мудания и на 66 км от Солун. На 1 км от града е църквата „Свети Архангели“, която единствената сграда запазена от големия метох на Дохияр, построена през 1872 година с материали от антична Потидея. В началото на 21 век Неа Потидея е предимно курортно селищ, важен комуникационен център и пристанище с  население от около 750 души. Неа Потидеа е играл суверенна роля през древността поради мястото си и е бил известен като "вратите на Касандра".
Юстиниановата стена се намира от вътрешната страна на пътя, който разделя града от канала и завършва на запад към пристанището.
Неа Мудания

Неа Мудания е градче в Северна Гърция област Централна Македония с население около 6500 жители. Намира се на около 60 км. от Солун. Населението се занимава с туризъм, риболов, търговия, земеделие и бубарство - занаят, който бежанците донасят от Мала Азия. Днес Неа Мудания е най-динамичният град в западната част на полуострова и е важен курорт. В средата на юли се празнува Фестивала на сардинатата. Плажната ивица е широка и пясъчна, морето около брега е плитко и подходящо за деца.Hotel Istion Club
Хотел Istion Club се намира в самото начало на полуостров Касандра, на 2 км от живописното селище Неа Потидея и на 55 км от Солун.
Плаж - 1-ва линия


Pomegranate Spa Hotel 5*
Намира се на 55 км от летище "Македония " в Солун, на 5 км от Неа Мудания и само на 1 км от Град Неа Потидеа .

Плаж - 1-ва линия


Portes Beach Hotel 4*
Хотел Portes Beach се намира на полуостров Касандра, на 55 км от летището, на 2 км от село Неа Потидеа, на 4 км от град Неа Муданиа.
Плаж - 1-ва линия


Potidea Palace Bomo Club
Разположен в Неа Потидеа

Плаж 1-ва линия  


Argo Apartments Nea Potidea
Разположен в Неа Потидеа
Плаж на 10 метра  


Kassandra Mare Hotel 3*
Разположен близо до Неа Потидеа.
Плаж - 1-ва линия


Ikos Oceania Club & SPA 5*
Луксозният хотел се намира в курортно селище Неа Мудания на ръкава Касандра на п-в Халкидики. Хотелът е разположен амфитеатрално на хълм, в подножието на който има 350 м пясъчен плаж.
Плаж - 1-ва линия