neos marmaras sithonia-halkidiki greece

Информация за Неос Мармарас - Ситония Халкидики 


Неос Мармарас е разположен на около 100 км от Солун и е втори по големина курорт на Ситония. Намира се в югозападното част на ръкава, между Никити и древното селище Торони.  Основано е през 1922 г. от бежанци от Мармарас, Мала Азия. Населението му е около 3 000 души. Градът е построен амфитеатрално на три хълма, които са част от планинското възвишение Драгонделис, обрасло с борови дървета и високо 811 м.  
Неос Мармарас е основан през 1922 г. от бежанци дошли от остров "Мармарас" в Мала Азия. През 1960, на югоизток от Неос Мармарас е построен Porto Carras, един от най-големите хотелски комплекси в Гърция, което е довело до огромно развитие и превърнало селището в една от основните туристически дестинации на Халкидики.
Точно преди да пристигнете до Неос Мармарас ще откриете изоставените сгради на манастира Трипотамос  от 19-ти век , който е един от най-типичните примери на традиционната архитектура на Халкидики.
Плажовете на Неос Мармарас са разнообразни и безкрайни. Основният плаж е Неос Мармарас, с много рибни таверни и плажни барове. Други популярни плажове са Lagomandra, Трипотамос, Парадисос, Azapiko, Spalathronisia, Ladario, Keramaria, Koutsoupia, Тристиника, Kohi и Korakas.Sunset Hotel Neos Marmaras
Сънсет хотел в Халкидики се намира само на един хвърлей от удивителния Paradissos плаж в Неос Мармарас в западната част на Халкидики Ситония, Гърция.


Hotel Regos Neos Marmaras
Хотел Регос е малък семеен хотел, намиращ се на плажа “Парадисос” (награден със “Синия флаг”) близо до Неос Мармарас на красивия полуостров Ситония.


Fantasia Studios & Apartments Neos Marmaras
Студиата са разположени на 1,2 км далеч от Неос Мармарас на полуостров Ситония само на няколко метра от плажа.


Hotel Areti Neos Marmaras
Разположен на 1 км от Неос Мармарас и на 3 км от традиционното селище Партенон.


Sithonia Thalasso halkidiki
Разположен е на п-в Ситония, на 2 км от курортно селище Неос Мармарас, на 105 км от летище "Македония" в Солун. На всеки час до курортното селище Неос Мармарас курсира малко корабче, а гостите могат да се насладят на разходка с туристическо влакче на територията на хотела.


Meliton Thalasso hotel Halkidiki
Meliton Thalasso & SРА делукс хотел е част от най-големия туристически комплекс на Халкидики – Grand Resort Porto Carras, на площ от 18000 хектара и собствена плажна ивица дълга повече от 9 км. Разположен е на втория ръкав – Ситония, непосредствено след Неос Мармарас


Lagomandra Beach Hotel halkidiki
Намира се на плажа Lagomandra, награден със Син Флаг, на 6 км от курорта Неос Мармарас на ръкава Ситония.


Lagomandra Hotel Neos Marmaras halkidiki
Хотел LAGOMANDRA е разположен на около 100 м от брега на морето, трябва само да минете по надлеза, който минава над пътя.


Athena Pallas Village Hotel halkidiki
На 8 км от Неос Мармарас и на 103 км от Солун. Разположен е на 20 м от собствен плаж. Athena Palace е построен в типичен гръцки стил.