nikiti sithonia-halkidiki greece

Информация за Никити - Ситония Халкидики


 Селището Никити се намира на 98 километра от Солун на полуостров Ситония и населението му е около 2800 души.
В старата градска част е разположена навътре в сушата между два хълма, на единия от които е църквата. В новата част са рибарското и яхтеното пристанище.
Никити предлага един от най-дългите плажове в Гърция – 32 км.  всяка година през юли има  международен плувен маратон с дължина от 26 км.
Забележителности
Базиликата Софроний която е построена през 5-и век тя е една от най-старите християнски църкви в Македония.
Старата част на Никити
В центъра на селото се намира църквата Свети Никита, която е построена през 1867 г.Porfi Beach Hotel, Nikiti
Хотелът се намира на втория ръкав на полуостров Халкидики – Ситония, между селищата Никити / на 3.5 км/ и Метаморфози / на 2.5км/.


Lily Ann Village hotel Никити halkidiki
Хотелът е разположен директно на плажа Elea Beach /в превод „селище на маслините”/, на 9 км от Никити и на 11км от Нео Мармарис. Хотелът е част от гръцката верига Acrotel. Разположен е директно на брега на морето на красив пясъчен плаж.


Elea Village hotel Nikiti halkidiki
Комплекс от вилички, разположени сред маслинова градина и палми и само на 50м от плажа. Намира се на 11км от Ниткити и на 9км от Неос Мармарас, до където може да се стигне с хотелския шатъл бус, срещу заплащане.


Danai Beach Resort & Villas Nikiti halkidiki
Комплексът е разположен на брега на Егейско море  на живописния полуостров Ситония. Намира се на 80 км от летище " Македония " в Солун , на 4 км от село Никити и на 2.5 км от Metamorphosis.


Anthemus Sea Beach Nikiti halkidiki
Anthemus Sea Beach Hotel & Suites” е разположен на обща площ от 38.000кв.м, заобиколен от живописен залив по протежението на тихия бряг “Елия” (“Elia Coast”) в Ситония, Халкидики, точно до пясъчната ивица, награден със “Синия Флаг”. Хотелът осигурява шатъл всеки ден до близките градчета Неос Мармарас, намиращо се на 6км и Никити, отстоящо на 10км. Солун е отдалечен на 105 км.


Agrili apartments nikiti halkidiki
Хотелският комплекс с апаратементи Agrili Resort се намира на 200м от брега Elia, недалече от Неос Мармарас и в самото селище Никити. Разстоянието от Солун е приблизително около 90 км.