pefkohori

Информация за Пефкохори и Палиури Пефкохори

Пефкохори означава е туристически град, разположен в югоизточната част на полуостров Касандра , Халкидики , Гърция . Пефкохори е кръстен на борови дървета, които са в изобилие в планините на района. Населението през 2001 г. е 1655 . Пефкохори е разположена на североизточното крайбрежие на полуострова, на 3 км югоизточно от Chaniotis , на 4 км северно от Агия Параскеви и 92 км югоизточно от Солун .
През лятото в Пефкохори се провежда едно от най-известните състезания с ветроходни лодки, наречено Itenba. Според вашите предпочитания може да отседнете в различен тип хотели в старата или по-новата част на селището. В старата част на селцето има кръгли малки площадчета и стръмни улички. Тук обаче почти няма заведения, защото сградите основно са къщи и хотели. Но атмосферата на това място е изумителна и си заслужава да отидете там.
Далеч по-модерна и динамична новата част на Пефкохори е близо до плажа разположена върху равен терен. Тук можете да намерите огромно разнообразие от магазини, ресторанти, таверни, пицарии и кафенета.


Палиури

Палиури - на 2 км от морето, на 5 км източно от Агия Параскеви и на 7 км югоизточно от Пефкохори. На 6 км от Палиури се намират нос Канастрео, предлагащ уникални гледки, и църквата „Агиос Николаос”. Недалеч от нос Канастрео се намира селището Ксина, а 2 км след него — селището Агиос Николаос, което носи името на древен храм разположен в него. Тук има и два много живописни залива, които можете да посетите, а наблизо се намира църквата на св. Никола.
Aphrodite hotel
Хотел Афродита се намира в един от най-красивите места в Касандра на Халкидики. Той е построен върху хълм точно срещу известните бани на Ag. Параскева.

Плаж - 350 метра  


Alia Palace hotel
Хотел Alia Palace 5*, построен през 2003 г., е разположен на хълм над курорта Pefkohori, с панорамен изглед към морето.

Плаж - на 800 метра от хотела  


Anna Maria Hotel Pefkohori
Anna Maria Hotel се намира в един от най-космополитните области на Касандра Пефкохори на 50 м от центъра на града.

Плаж - на 350 метра  


Anna Maria Paradise Pefkohori
Anna Maria Paradise е на 50 метра от центъра на Пефкохори и на 23 километра от центъра на Касандра. Международно летище Солун е на 95 километра.


Atrium hotel 4*Pefkohori
Хотелът, открил врати 1999г. е разположен в селището Пефкохори на полуостров Касандра. Солун се намира на 105км, а летището на 95км.

Плаж - на 700 метра  


Xenios Port Marina hotel Pefkohori
Хотел Xenios Port Marina се намира в южната част на Касандра Халкидики, между селищата Пефкохори(3км) и Палиури (6км).

Плаж на 350 метра


Villa Lemon Garden
Малка вила в селището Пефкохори, п-в Касандра, на 4 км. от Ханиоти, на 90 км. от Солун и на 100 м. от хотел Ана Мария.


Chrousso Village
Хотелът е разположен на полуостров Касандра, до селището Палиори.

Плаж на 400 метра