Paros1

Информация за остров Парос 


Парос, третият по големина остров от Цикладите, през последните години се превърна в модерен туристически център. Южната част на острова е силно застроена с туристически селища. Парос е главното пристанище и административен център на острова. Островът е известен с вината си - червени и бели.Как да стигнем до тамВътрешен полет от Атина или ферибот от пристанището на Пирея и Рафина, Андрос, Иос, Ираклион, Кос, Миконос, Наксос, Родос, Солун, Самос, Сикинос, Санторини. През лятото можете да дойдете тук с лодка от най-близките пристанища.
Плажовете на остров ПаросKolimvitres е интересен плаж с огромни скали със странни форми, наподобяващи инсталации от пясъчни скулптури. Добри места за плуване на източния бряг: Ливадия, Криос, Агиос Фокас, Micro и Mega-Пайпър, Limnes, Kolimbitres, Agioi Anargyroi, Лангер, с. Aliki и Сана Мария, Ambelas, Piso Livadi, Dryos.
Забележителности и атракции на ПаросЦърквата Ekatondapilyani или Katapolyani (преведено като "100 врати") е един от най-важните византийски паметници в Гърция. Селото Науса - живописно с белите си къщи, тесните калдъръмени улички, арки и църкви. Селото Marpisaa с невероятни църкви, венецианска крепост и манастир от 16 в., на 3 km на изток от столицата, с. Маратхи, където има древна каменна кариера, която произвежда мрамор, а на северо-запад е светилището на Аполон (Delio). Манастира Сила за живот (Zoodohu Pigis Longovardas) и манастира на Св. Арсений (Агиос Арсений) в местността Dasos, Butterfly Valley – природен резерват.
9 Muses Studios 3* Paros
Пристанище Принос е на 25 километра. Хотелът е на 35 километра от пристанище Лименас.
Плаж на 600 м  


Acqua Marina Resort Paros
- На 13 км от  селището Науса
- На 19 км от столицата и пристанището на острова, Parikia
- На 16 километра от летището


Archipelagos Resort Paros
Archipelagos Resort Hotel е един от най-красивите хотели на остров Парос и е разположен на брега на морето в Агия Ирини, на 5 км от пристанището на Paroikia и на 7 км от летището.


Eri Hotel Paros
Хотелът се намира на остров Парос.
Плаж 2-ра линия  


Alkyon hotel Paros
Намира се на плажа в Parikia само на 10 минути от центъра на града.  


Pyrgaki Paros
Pyrgaki хотел е разположен на малък хълм, на 800м от плажа Ливадия, само на 1,5 километра от центъра на град Parikia (порт) и на 9 км от летището.


Astir of Paros Beach Resort 5*
Хотелът се намира на гръцкия остров Парос, в залива Колимбитрес, на 15 км от местното летище. На 35-минутен полет или 4,5 часа с кораб от Атина, на 1,5 км от село Науса.


Irene hotel & studios 2* Paros
Намира се в град Парос, само на 500 метра от центъра на града.


Hotel Paros Agnanti 4* Paros
Hotel Paros Agnanti обхваща 20,000 квадратни метра и е на близко разстояние от живописния град Parikia и плажа Krios.


Paros Palace hotel
Хотел Paros Palace се намира на 1 км от плажа. От него се разкрива фантастичен изглед към залива Парикия


Hotel Poseidon of Paros 4*
Намира се на 2 км от селото Drios, на 22 км от град Parikia, на 10 км от летището и на 25 км от пристанището.


Saint Andrea Seaside Resort 4* Paros
Хотелът се намира на плажа Kolympithres, на 1.5 км от град Науса.  


Hotel Saint George 4* Paros
Хотелът се намира на плажа Ню Голдън, на 9 км от град Науса. Международното летище е на 14 километра.