Santorini1

Информация за остров Санторини 


Санторини e архипелаг от пет острова: Санторини (или Тира, основен и най-голям), Терасия, Аспрониси, Палеа Камени и Неа Камени. Той е известен със своя ефектен ландшафт, чисто море, красиви "цветни" плажове в  червено, бяло и черно и мънички като играчки градове и села. Архипелагът се е образувал преди около 3500 години, в резултат на вулканично изригване. Основните курорти са  столицата на острова Фира, Ойя и Камари.
Как да стигнем до Санторини
От  Хераклион  или Ретимно на остров Крит се стига за 4 часа с ферибот или един час с моторна лодка. Полет от Атина е за около час.
Горещият сезон е продължителен тук – през юни, юли и август температурите рядко падат под 30-35 ° C. Легендата разказва, че Санторини е част от древния подводен континент Атлантида. През 1967 г. по време на разкопки край село Акротири са открити фрагменти и руини от минойската цивилизация: под пепелта на вулкана остават почти недокоснати десетки домове. Възможно е да посетите археологическия резерват  Акротири и Археологическия музей на град Фира.
Повечето хотели на острова са построени върху склоновете към брега и обикновено предлагат стаи с гледка към морето или планината, имат  уютни тераси, върху които поставят  маси за хранене. Персоналът е гостоприемен, независимо от броя  звезди  на хотела. Поради естеството на почивка на остров Санторини, много хотели предлагат сватбени пакети за меден месец и други романтични годишнини.
Thermes Luxury Villas Santorini
Thermes Luxury Villas се намира в красивото село Агиос Евстатиос, на отличително място на Калдерата. Комплексът носи името на близките горещи извори, които се намират на 200 метра от вилите.


Lilium Santorini Villa
Разположен в град Фира на 2 км от Megaro Gyzi, Археологически музей, и Музея по история в Тира. Католическата катедрала и Доминиканския манастир също са близко до хотела.  


Alti Suites Santorini
Намира се в Пиргос на 5 км от историческия и Археологическия музей.  


Agali Houses 4* Santorini
4-звезден апарт хотел разположен в Санторини (Фира) в близост до Археологически музей  


Porto Fira Suites 4* Santorini
Разположен в град Фира, този романтичен хотел е на 5 минути пеша от музеите и катедралата.


Volcano View by Caldera Collection Santorini
Разположен на кратко разстояние от Фира, модерна столицата на Санторини и кацнал високо на върха на отвесните скали Caldera този чудесен хотел предлага изглед към кристално синьото Егейско море и великолепна панорамна гледка към красивите залези на Санторини.   


Dana Villas Santorini
Намира се в град Фира на 15 минути пеша от археологически и праисторическия музей на Тира.


Astro Palace Hotel & Suites 5* Santorini
Astro Palace Hotel & Suites е разположено на кратко разстояние пеша от град Фира и калдерата. Предлага уелнес център, плувен басейн и стаи с неограничен изглед към Егейско море.


Pegasus Suites & Spa 5* Santorini
Разположен в Санторини в близост до Скарос Rock, археологическия музей, музея на праисторически музей и стенописи на Тира.