ЕКСКУРЗИЯ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА - 5 НОЩУВКИ С ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ 
ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ 06.09.2017Г. 
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.05.

SPO: № 10002806
6 дни, 5 нощувки
Тръгване от: София
Цена от: 578.00
Дати на отпътуване: 06.09.2017

 

ПРОГРАМА:

1 ден: Отпътуване от летище София с директен полет на АК "България Ер" до Милано. След пристигане, трансфер до хотела (летище Малпенса - хотел - 60 км). Настаняване. Свободно време. Нощувка.  

2 ден: Закуска. Отпътуване за Комо с автобус (разстояние около 60 км). Сити тур на града с екскурзовод - ще разгледате „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Маджоре”, кметството. Изкачване с фуникуляр до градчето Брунате (3км), от където се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намира вила „Белависта”. Отпътуване и разглеждане на най-красивото курортно градче на Лаго ди Комо - Тремедзо (30 км). Свободно време в Тремедзо или по желание (срещу допълнително заплащане от 45 евро на човек, провежда се при група от мин. 30 човека) -  разходка с корабче по езерото (подължителност около 2 часа) до перлата на Комо - Беладжо и пешеходна обиколка на града. Едно от най-хубавите и живописни градчета не само в Италия, а и в Европа, впечатляващо както с пищната си природа, така и с аристократичния си облик. Отпътуване от Тремедзо към Милано (85 км). Завръщане в хотела вечерта. Нощувка. 

3 ден: Закуска. Разглеждане на Милано с екскурзовод на български – Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Свободно време за разходка из града и шопинг. Завръщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Закуска. Отпътуване за Стреза (95 км). Целодневна екскурзия до Стреза – най-известният курорт на Лаго Маджоре. По желание (срещу допълнително заплащане - 30 евро на човек, провежда се при група от мин. 30 човека) - разходка с корабче до Боромеовите острови: Изола Бела - популярен заради италианския бароков дворец с терасовидни градини; Изола дей Пескатори - малко рибарско островче, открояващо се с живописност и чар, особено популярно в активния туристически сезон; Изола Мадре - най-големият и най-добре офермен от островите - тук можете да видите ренесансовата вила на сем.Боромео и красивата цветна градина с пауни, папагали и фазани. Следобед - разходка из Стреза. Завръщане в хотела в Милано. Нощувка.

5 ден: Закуска. Отпътуване за Лаго ди Гарда (130 км) - най-голямото езеро в Италия. Целодневна екскурзия включваща пешеходна обиколка на град Гарда - именно това населено място дава названието и на самото езеро - красиво градче с около 2 км крайбрежна алея. Малко, но оживено градче с тесни калдъръмени улички без автомобилен трафик и малки площади характеризират стария град Гарда. Пешеходна обиколка и на град Бардолино - малко, китно градче дало името на произвежданото в този район популярно вино. По желание (срещу допълнително заплащане 30 евро на човек, провежда се при група от мин. 30 човека) - разходка с корабче по езерото Гарда - корабчетата кръстосват езерото и свързват градчетата и курортите по крайбрежието му. Завръщане в хотела в Милано. Нощувка.

6 ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до София с АК "България Ер".


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- самолетен билет София - Милано - София с АК "България Ер";
- летищни такси в размер на 145 евро (към 10.11.2016);
- 10кг ръчен багаж и 23кг чекиран;
- водач от България по време на екскурзията;
- 5 нощувки със закуски в района на Милано/Сесто Сан Джовани - San John 4*;
- описаните в програмата екскурзии с гид на български език:
   - трансфер с автобус от/до летището и по време на екскурзиите;
   - целодневна екскурзия до езерото Комо - сити тур на град Комо, изкачване с фуникуляр до Брунате, разглеждане на Тремедзо и свободно време;
   - целодневна екскурзия до езерото Маджоре - разглеждане на гр. Стреза и свободно време с възможност за посещение на Боромеовите острови (срещу заплащане);
   - целодневна екскурзия до езерото Гарда - разглеждане на гр. Гарда, обиколка на гр. Бардолино и свободво време;
   - сити тур на Милано;
- индивидуални слушалки за беседите;
- медицинска застраховка с покритие 10000 Euro /с Assistance/.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- задължителна градска такса - заплаща се на рецепцията в хотела - 2 евро на човек, на ден за хотел 4*;
- разходка с корабче по езерото Комо (около 2 часа) - 45,00 евро на човек (провежда се при група от мин. 30 човека);
- разходка с корабче по езерото Маджоре (около 2 часа) - 30,00 евро на човек (провежда се при група от мин. 30 човека);
- разходка с корабче по езерото Гарда (около 2 часа) - 30,00 евро на човек (провежда се при група от мин. 30 човека);
- доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г.: 3 евро за целия престой; за лица от 75 до 85 г.: 8 евро за целия престой
- горивна такса***


Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване до info@teztour.bg за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.
 
Задължително се заплащат: градска такса, евентуална горивна такса, доплащане за мед. застраховка за лица над 65г.

ЗАБЕЛЕЖКА:   Цените на допълнителните екскурзии са валидни при мин. 30 туриста. Екскурзиите се провеждат на български език. Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България до 30 дни преди отпътуване. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в транспортните разходи или в цените на входните такси и др. 

 ***УТОЧНЕНИЕ: Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/.


ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

06.09 - 11.09.2017

FB 455София - Милано13:20 - 14:30
FB 456Милано - София15:20 - 18:20

Часовата разлика между България и Италия е -1 час.


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
авиокомпания Bulgaria  Air
седалище и адрес: София, бул.Брюксел-1, Летище София
номер на лиценз: BG 2407 - 12
тип самолет: Airbus A319Условия за записване:

1. Плащания:
- депозит в размер на 10% от общата дължима сума на човек при записване (внесен до 24 часа след резервация);
- доплащане: до 31 дни преди датата на пътуването.
2.Необходими документи: трите имена на латиница по международен паспорт + ЕГН;
3. Анулационни срокове:
3. 1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 31 дни преди датата на пътуването.
3.2.  При анулация по - малко от 31 дни преди датата на пътуването се дължи на неустойка в размер на:
- Ако направената анулация е от 30 до 21 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер 30% от цената на пътуването. 
- Ако направената анулация е от 21 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70 %  от цената на пътуването.
- Ако направената анулация е 14 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100 % от цената на пътуването.

  

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 35. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 10 дни преди датата на отпътуване.
*Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели
*Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение.
*Необходимо е българските граждани да притежават валидни лична карта или задграничен паспорт, за да влязат и пребиват на италианска територия. Не е необходимо притежаване на виза за влизане на италианска територия. Няма специално изискване за определена валидност на личните карти или задграничните паспорти.